Úvod Novinky Filmy a seriály
Ocenená Dana Droppová z filmu Slúžka. Dnes by som to už zahrala inak
Ocenená Dana Droppová z filmu Slúžka. Dnes by som to už zahrala inak

Ocenená Dana Droppová z filmu Slúžka. Dnes by som to už zahrala inak

Herečka si odniesla cenu Slnko v sieti v kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe.

Film Slúžka je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Hana Lasicová, ktorej kniha sa stala jeho predlohou, sa pri písaní románu inšpirovala pestúnkou svojej mamy a tety Magdy a Emílie Vášáryových.

Mladučká Anka odchádza zo Slovenska do Prahy, kde si ako slúžka nájde miesto v panskom dome. Anku si zahrala skvelá herečka Dana Droppová, ktorú si vybrala rovno Hana Lasicová a režisérka Mariana Čengel Solčanská.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Ja som súhlasila už po stretnutí s Hanou a Marianou už predtým, ako som čítala scenár. Vedela som, že je knižná predloha, na základe ktorého písali scenár a skrátka ma ten príbeh zaujal a chytil. Do veľkej miery mi bolo prirodzené stvárňovanie postavy Anky. Nemala som pocit, že vytváram niekoho cudzieho, kto mi je na kilometre vzdialený,“ povedala nám herečka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Odniesla si za túto úlohu cenu Slnko v sieti za Najlepšiu herečku v hlavnej úlohe. Čo pre ňu táto cena znamená? „Veľmi si to vážim. Veľká cena je aj to, že to malo takú veľkú pozornosť v podaní pomerne širokého spektra publika. Možno aj ľudia, o ktorých by sme povedali, že na film nezájdu, zašli. A boli z toho príjemné odozvy,“ tešila sa.

Ak sa vám fotografia nezobrazuje správne, obnovte stránku

Keďže sa film nakrúcal najskôr v roku 2020 a potom kvôli pandémii až o rok, zaujímalo nás, ako si Dana na nakrúcanie spomína a či by dnes niečo spravila inak. „Nedávno som film videla po dlhom čase a samu ma prekvapilo, že som samu seba vnímala na obraze inak. Páčilo sa mi to. Bola som prekvapená, ako som to stvárnila a mám pocit, že teraz by som to tak neurobila,“ prekvapila.

Hneď aj dodala prečo: „Teraz už obsahujem niečo iné. To, čo v sebe vidím v tom filme je niečo, čo už dnes neobsahujem. Asi by som to teraz spravila nejako inak. Veľa vecí si pamätám z nakrúcania, ale najviac sú zhmotnené v tých vzťahoch.“

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia