Úvod Novinky Tipy z programu
Obdobie vzdoru u detí: Na túto vec si dajte veľký pozor, upozorňuje psychologička
Obdobie vzdoru u detí: Na túto vec si dajte veľký pozor, upozorňuje psychologička

Obdobie vzdoru u detí: Na túto vec si dajte veľký pozor, upozorňuje psychologička

Vzdor u detí je normálny, rodičia však musia zareagovať správne.

Krik, plač, hádzanie sa o zem... obdobie vzdoru sa nevyhne azda žiadnemu dieťaťu. Mnohí rodičia však nevedia, ak by v kritických situáciách mali zareagovať. Žiadna či naopak prehnaná reakcia však vedú len k stupňujúcim sa problémom. „Ak to rodičia dlhodobo neriešili, to je veľký problém,“ vysvetlila psychologička Gabriela Herényiová, ktorá prijala pozvanie do Dámskeho klubu.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

„A tiež chcem všetkých upozorniť, že obaja rodičia by to mali riešiť rovnako. Pretože keď jeden povie áno, druhý nie, tak to je najväčší problém, s ktorým sa stretávame,“ doplnila odborníčka. Podľa jej slov je najhoršie, ak dieťa vie, že jeden z rodičov mu vždy ustúpi. „Rodičia aby predišli tým cirkusom, ktoré deti vedia urobiť, tak sa im snažia vyjsť v ústrety a nedodržiavajú pravidlá, na ktorých sa spoločne dohodli,“ priblížila jednu z najčastejších chýb.

„Veľmi častý jav, ktorý je dnes až taký moderný, že dieťa, keď mu rodičia čosi nedovolia, tak ich začne boxovať, kopať do nich, udierať ich. A to je nesmierne nebezpečná vec, pretože dieťa si zvykne, že takto sa môžu riešiť konflikty do budúcna,“ upozornila psychologička.

Celý rozhovor so psychologičkou Gabrielou Herényiovou si môžete pozrieť v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia