Prvomájová premiéra na RTVS: Pozrite si drámu Diplomacia

Prvomájová premiéra na RTVS: Pozrite si drámu Diplomacia

Zostaňte doma a prijmite pozvanie do Filmového klubu na Dvojke. V piatok odvysielame film s názvom Diplomacia, ktorého nakrúcanie sa podobne ako dej, odohrávalo v Paríži. V hlavných úlohách sa predstavia André Dussolier a Niels Arestrup. Snímka mala premiéru v roku 2014, teraz prichádza aj na slovenské televízne obrazovky.

Presne 25. augusta v roku 1944 vstúpili Spojenci do Paríža. Krátko pred úsvitom sa nemecký vojenský miestodržiteľ Paríža Dietrich von Choltitz chystá vykonať krutý príkaz Adolfa Hitlera - vyhodiť do vzduchu pýchu všetkých Francúzov - ich hlavné mesto.

Všetky mosty, ale aj historické budovy sú už podmínované. Paríž však stojí a vyčkáva na to, čo sa bude diať ďalej. Dietrich von Choltitz z nejakého dôvodu odmieta splniť Hitlerov rozkaz. Aj napriek tomu, že Nemeckej ríši je verný.

Mení názor, alebo v tom má prsty niekto iný? Hovorí sa o mužovi menom Raol Nordling, ktorý v Paríži pracuje ako švédsky konzul. Pozrite si ochutnávku drámy, ktorá rozpráva príbeh z čias II. Svetovej vojny.

Živé vysielanie ??:??

Televízia