Cyklus: Zberatelia a mecenáši

Cyklus: Zberatelia a mecenáši
Nákup umenia naozaj nie je iba o výške konta, aj malá investícia podporí domácich umelcov a najmä nebude vo vašom byte iba dekoráciou. Nový cyklus Mariany Jaremkovej je venovaný tradícii zberateľstva a mecenášstva na Slovensku i súčasnej situácii na trhu s umením. Na úvod si vypočujete rozhovor s historikom umenia Júliusom Barczim z aukčnej spoločnosti SOGA. Rozhovor začali otázkou o vzťahu medzi pojmami zberateľ a mecenáš:

Cyklus Zberatelia a mecenáši 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cyklus Zberatelia a mecenáši 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Posunieme sa bližšie k prítomnosti a s historikom umenia Júliusom Barczim sa Mariana Jaremková rozpráva o Ernestovi Zmetákovi:

Cyklus Zberatelia a mecenáši 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

3. mája zomrela známa zberateľka umenia a mecenáška českých i slovenských umelcov Meda Mládková. Aj to nás inšpirovalo k cyklu rozhovorov o tradícii zberateľstva a mecenášstva na Slovensku i súčasnej situácii na trhu s umením. V rozhovore s Marianou Jaremkovou na ňu bude spomínať predseda správnej rady Nadácie Jana a Medy Mládkových, Jiří Pospíšil:

Cyklus Zberatelia a mecenáši 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V záverečnej časti cyklu sa dostávame k aktuálnej situácii, o ktorej sa Mariana Jaremková rozprávala s historičkou umenia Ninou Gažovičovou z aukčnej spoločnosti SOGA:

Cyklus Zberatelia a mecenáši 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Živé vysielanie ??:??

Televízia