Úvod Novinky EURO 2020
Slovensko podľahlo Švédsku. Rozhodol gól z penalty
Slovensko podľahlo Švédsku. Rozhodol gól z penalty

Slovensko podľahlo Švédsku. Rozhodol gól z penalty

Slovenskí futbalisti prehrali vo svojom druhom zápase na ME vo futbale so Švédskom 0:1.

Na Štadióne Krestovskij v Petrohrade rozhodol Emil Forsberg z pokutového kopu v 77. minúte.

Slováci majú na konte stále tri body za triumf nad Poľskom (2:1), účinkovanie v základnej skupine uzavrú v stredu 23. júna, keď o 18.00 SELČ nastúpia v Seville proti domácemu Španielsku.

Švédsko - Slovensko 1:0 (0:0)

Gól: 77. Forsberg (z 11 m), ŽK: Olsson - Dúbravka, Duda, Weiss ml. Rozhodovali: Siebert - Seidel, Foltyn (všetci Nem.), 11.525 divákov.

Švédsko: Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (88. Bengtsson) - S. Larsson, Olsson (64. Claesson), Ekdal (88. Svensson), Forsberg (93. Krafth) - Isak, Berg (64. Quaison)

Slovensko: Dúbravka - Pekarík (65. Haraslín), Šatka, Škriniar, Hubočan (84. Hancko) - Kucka, Hrošovský (84. Ďuriš) - Koscelník, Hamšík (77. Bénes), Mak (77. Weiss ml.) - Duda

Tréner Štefan Tarkovič urobil dve zmeny v základnej zostave oproti výhre nad Poľskom, namiesto Lukáša Haraslína poslal do hry Martina Koscelníka, Jakuba Hromadu vymenil Patrik Hrošovský.

V prvom polčase mali obe mužstvá svoje silnejšie fázy, ale gól nepadol. V druhom polčase rozhodol o triumfe výberu Tre kronor gólom z pokutového kopu Forsberg.

Po konečnom hvizde tak stále platí, že Slovensko ešte nikdy Švédov nezdolalo. V šiestom vzájomnom súboji, treťom súťažnom, utrpelo tretiu prehru.

„Škoda toho. Keby nebola odpískaná penalta, tak by sme remízu udržali. Bol by to zlatý bod. Bohužiaľ, v druhom polčase sem boli trocha pasívnejší a potom sme na to doplatili," povedal Marek Hamšík, ktorý hral do 77. minúty.


Slovensko je momentálne v skupine s jednou prehrou, ale na konte má tri body za triumf nad Poľskom. Posledný duel čaká našich proti Španielsku.

„Všetko je stále otvorené. Švédi s nimi dokázali remizovať, takže musíme dobre zregenerovať. Aj keď vieme, že Španielsko je najväčší favorit našej skupiny a kandidát na celkové víťazstvo. Bude to teda veľmi, veľmi náročné," dodal v hodnotení pre RTVS Marek Hamšík.

Rozhodujúci moment celého zápasu prišiel v 77. minúte, kedy Martnin Dúbravka fauloval prenikajúceho Quaisona. Pokutový kop následne premenil Forsberg.

„Videl som len, že tam bola tečovaná lopta. Snažil som sa vyjsť a zmenšiť strelecký uhol. V podstate som zastavil a..."

„Ja neviem, čo mám na to povedať, lebo z môjho pohľadu do mňa vbehol, kopol loptu a spadol. To bol môj uhol pohľadu. Ešte som to nemal možnosť vidieť zo záznamu, ale určite to penaltový zákrok nebol," vravel tesne po stretnutí náš brankár.

Slovensko má napriek prehre na konte tri body a postup do osemfinále je však stále otvorený. Zverenci Štefana Tarkoviča všk potrebujú v poslednom zápase so Španielskom bodovať.

Duel tentokrát odohráme v Seville 23. júna od 18:00 hod, Priamy prenos zo stretnutia môžete sledovať na Jednotke, webe futbal.rtvs.sk a vlnách Rádia Slovensko.

FOTO: TASR
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia