Úvod Novinky Filmy a seriály
Piatková noc v znamení oscarového filmu Skrytá identita
Piatková noc v znamení oscarového filmu Skrytá identita

Piatková noc v znamení oscarového filmu Skrytá identita

RTVS prinesie na televízne obrazovky jeden z najlepšie hodnotených filmov, ktorý si vo svojom žánri okamžite po premiére získal státisíce fanúšikov po celom svete.

Kriminálnu drámu s prvkami trileru z dielne Martina Scorseseho, ktorý už dlhé roky patrí k režisérskej špičke, odvysielame 19. júna na Jednotke.

Snímka Skrytá identita spája herecké megahviezdy ako Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Alec Baldwin a ďalšie. Dej filmu sa odohráva v americkom meste Boston. Úlohou policajta Billyho, ktorého si zahral DiCaprio, je infiltrovať sa do zločineckej siete. Jej predsedom je Costello, ktorého si zahral Jack Nicholson.

Muž zákona, ktorému sa podarilo dostať medzi zločincov, však v kolektíve nie je infiltrovaný sám. Postupne prichádza na to, že vybudovaná dôvera u bossa skupiny mu síce môže pomôcť, no zároveň musí byť mimoriadne opatrný. Podarí sa jemu a ďalším udržať svoju skrytú identitu? Ako dlho? Ide predsa o všetko. Ide o život!

Zaujímavosti o filme Skrytá identita

Scorsese sa inšpiroval filmom Internal Affairs, pod ktorým je podpísaný Andrew Lau. Podľa vlastných slov jeho zámerom nebolo urobiť remake a ani snímku kopírovať. Lau Sorseseho počin pochválil, no zároveň dodal, že ten jeho o infiltrovaní polície do zločineckého gangu, je predsa lepší.

Namiesto Matta Damona si vo filme takmer zahral Brad Pitt. Sám však uznal, že na úlohu, ktorú mu ponúkli, mal vysoký vek. Pitt sa na snímke podieľal ako koproducent. Vtedy ešte pod hlavičkou spoločnosti, ktorú viedol s dnes už ex-manželkou Jennifer Aniston.

Martin Scorsese, režisér

Martin Scorsese má dnes 77 rokov. Na fotke s manželkou Helen. Zdroj: instagram.com/martinscorsese_

Ponuku zahrať si vo filme dostal aj RZA, známy rapper a hudobník z formácie Wu-Tang Clan. Pre pracovnú vyťaženosť však musel účinkovanie odmietnuť.

Skrytá identita, film

Nicholson súhlasil s úlohou bossa po tom, čo mu Scorsese sľúbil väčší priestor vo filme. Samotný Jack Nicholson sa podieľal na kreovaní zápornej postavy.

Množstvo scén do filmu Skrytá identita vzniklo v New York City. Filmári sa však chceli vyhnúť preľudnenému Manhattanu, preto nakrúcali v Brooklyne. Scény, ktoré vznikli v Bostone, kde sa dej snímky odohráva, sú akousi prehliadkou toho, čo sa oplatí v meste vidieť.

zdroj info: uproxx.com


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia