Úvod Novinky Filmy a seriály

Letné kino: Po Nobelovej cene prišla kríza. Pomôže spisovateľovi rodné mestečko?

 Z návštevy hviezdy sa čoskoro stáva groteska.

Letné kino: Po Nobelovej cene prišla kríza. Pomôže spisovateľovi rodné mestečko?

Úspešný Daniel Mantovani po zisku Nobelovej ceny za literatúru prechádza tvorivou krízou. Ohrdnutému spisovateľovi ležal svet pri nohách, teraz sa uzatvára pred všetkými, prestane písať a tvrdohlavo odmieta pozvania na prestížne akcie, rozhovory i stretnutia.

V nádeji, že by mu to mohlo pomôcť v prekonaní krízy, prijme pozvanie do rodného mestečka - zapadákova kdesi na argentínskom vidieku, aby tam prijal čestné občianstvo. Po príchode sa vracia k dávnym láskam, starým spomienkam, ale aj zisťuje, že úspech sa neodpúšťa a útek z prostredia, kde vyrastal a dospieval už vôbec nie. Z návštevy hviezdy sa čoskoro stáva groteska.


Daniel pomaly prichádza na to, že nikto nevie tak milovať a nenávidieť ako ľudia, ktorí vás poznajú od detstva. Vráti mu rodné mestečko chuť písať, alebo naopak posilní jeho averziu k peru?

Pozrite si film Vážený občan v Letnom kine vo štvrtok 6. augusta o 22:25 na Dvojke v hlavnej úlohe s Oscarom Martínezom, ktorý za svoj výkon získal v roku 2016 na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach cenu Coppa Volpi pre najlepšieho herca.

(foto: Latido Films) 25 50 75 90

Dajte vedieť vašim priateľom a známym.