Úvod Novinky Filmy a seriály
Sobotné popoludnia s hviezdami filmového plátna v sérii Sever proti Juhu
Sobotné popoludnia s hviezdami filmového plátna v sérii Sever proti Juhu

Sobotné popoludnia s hviezdami filmového plátna v sérii Sever proti Juhu

Zničí vojna česť, rešpekt a priateľstvo oboch rodín?

Od 3. októbra až do 11. novembra budú sobotné popoludnia na Jednotke patriť adaptácii svetového bestselleru Johna Jakesa Sever proti Juhu. V televíznom seriáli, ktorý vznikal dva roky, sa predstavia hviezdy ako Patrick Swayze (Hriešny tanec, Duch), Kirstie Alley (Pozri, kto to hovorí), David Carradine (Kill Bill, seriál Kung Fu a Kung Fu: Legenda pokračuje), Gene Kelly (Spievanie v daždi), dvojnásobná držiteľka Oscara Elizabeth Taylor (Kleopatra), Forest Whitaker (Posledný škótsky kráľ, Čierny panter), Hal Bolbrook (Útek do divočiny) alebo legendárny spevák s nezameniteľným hlasom Johny Cash.

sever proti juhu Elizabeth Taylor v televíznom seriáli Sever proti Juhu.

David Carradine a herečka Lesley-Anne Down si za svoje výkony v prvej sérii odniesli v roku 1986 z odovzdávania Zlatých glóbusov sošky pre najlepšieho herca resp. herečku vo vedľajšej úlohe seriálu alebo televízneho filmu.

Rodinná sága dvoch amerických rodín z čias pred a počas Vojny severu proti juhu zvedie dokopy osudy dvoch odlišných mužov. Severen George Hazard (James Read) a južan Orry Main (Patrick Swayze) spolu absolvujú výcvik v akadémii vo West pointe a prežijú ťažké chvíle na bojisku pri meste Churubusco počas Mexickej vojny, kde George zachráni Orrymu život. Neskôr sa obe ich rodiny spriatelia.

sever proti juhu David Carradine

Priateľské puto medzi Hazardovcami a Mainovcami je ale okolnosťami vojny poškodené a ich rozdielne názory na politickú situáciu spôsobujú, že sa z dobrých priateľov stávajú nepriatelia.

Zničí Americká občianska vojna česť, rešpekt a ozajstné priateľstvo oboch rodín? Sledujte obe série úspešnej historicko-romantickej drámy každú sobotu v dvoch častiach za sebou na Jednotke. Štartujeme už 3. októbra o 13:50.

Natáčania, ktoré prebiehalo v piatich štátoch USA, sa zúčastnilo celkovo 140 hercov, tisíce štatistov, 100 členov štábu, bolo použitých 8 700 kostýmov a 15-tisíc rekvizít a dekorácií.

sever proti juhu Lesley-Anne Down

(foto: Warner Bros. Pictures)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia