Úvod Novinky Filmy a seriály
10 vlastností legendárneho Poirota: Máte aspoň jednu z nich?
10 vlastností legendárneho Poirota: Máte aspoň jednu z nich?

10 vlastností legendárneho Poirota: Máte aspoň jednu z nich?

Kultová postava Poirot z pera Agathy Christie opäť ožije v nedeľu o 13:40 na Jednotke v príbehu Dom na myse v dvoch častiach za sebou.

Slávny detektív a kapitán Hastings sa vyberú spolu na dovolenku na anglický vidiek. Ich pozornosť upúta mladé dievča, ktoré vlastní dom na myse.

Tešíte sa na program nedeľňajšieho popoludnia s legendárnym detektívom? Skráťte si čakanie čítaním a možno zistíte, že máte s obľúbeným hrdinom veľa spoločného.



1. Máte štýl

Nemusíte zrovna každý deň nosiť ikonické topánky z lakovanej kože, pásikavé nohavice a legendárne vreckové hodinky po starom otcovi, jedno je však jasné: Máte svoj vlastný nezameniteľný štýl, ktorý vás charakterizuje.



2. Staráte sa o seba

poirot02_394.jpg

Spomínané lakované topánky mal legendárny detektív vždy precízne vyleštené, okrem toho s veľkou hrdosťou vystavoval na obdiv svoje bezchybne upravené čierne fúzy a proti šedinám používal svoj overený prípravok na stmavenie vlasov. Našli ste sa?


3. Vaše nedokonalosti vám vrásky nerobia

Keď mal Poirota jeho verný druh Hastings po prvýkrát popísať, povedal o ňom, že napriek svojej výške 162 centimetrov „sa Hercule Poirot nesie s veľkou dôstojnosťou".

A presne tak je to aj s vami - jednoducho nedovolíte, aby vás fyzická konštrukcia limitovala.



4. Obsesívne sklony? To je v poriadku...

Podľa Poirota je naozaj neznesiteľné, že „každá sliepka znáša vajíčka rôznej veľkosti. Ako potom môže mať človek na raňajkovom stole symetriu?"

Ak máte aj vy mierne obsedantno-kompulzívne povahové črty, gratulujeme, máte ďalšiu z vlastností slávneho detektíva.



5. Viete si vychutnať jedlo

sladkost.jpg

Keď je už reč o raňajkových stoloch a vajíčkach, Hercule Poirot je nesmierny gurmán.

Excentrický detektív si často vychutnáva svoje jedlo v luxusných reštauráciách a úplne najradšej má sladkosti, či už ide o zamatovú horúcu čokoládu, alebo opečený chlieb pokrájaný na drobné štvorčeky potreté jahodovým džemom.

Ak máte aj vy maškrtný jazýček a svoje jedlo si nadovšetko užívate, opäť ste o krok bližšie k tomu, aby ste sa stali slávnym detektívom. Tak trochu...


6. K práci pristupujete precízne

Sú tri typy ľudí: Tí, ktorí sa zameriavajú najmä na celok, detailisti a Hercule Poirot. Detektívovi vďaka extrémnej precíznosti nikdy neunikol ani ten najmenší detail a vďaka tomu si dokázal skvelo pospájať súvislosti. Kto by takú vlastnosť nechcel?



7. Oplývate nadpriemernou inteligenciou

Pri práci špičkového detektíva Poirot nevyužíva len svoj zmysel pre detail a precíznosť, ale aj extrémnu inteligenciu.

Jednoducho mu to páli a dokáže logicky uvažovať. Preto na rozdiel od iných známych detektívov zločincov dolapí skôr dômyselnosťou a psychologickými ťahmi ako zdĺhavým hľadaním tej správnej stopy v teréne.



8. Pracujete na sebe

Nemusíte pochádzať z kráľovského rodu, veď napokon aj Hercule Poirot bol pôvodne zo skromnejších pomerov, no usilovnou detektívnou prácou sa vypracoval na váženého a významného muža, ktorý sa stal prínosom pre spoločnosť.



9. Vždy je po vašom boku skvelý kamarát

priatelia.jpg

Máte skvelého spoločníka, ktorý vás sprevádza vašimi dobrodružstvami podobne ako Arthur Hastings je verným priateľom Poirota.

Nie vždy vo všetkom sa zhodnete, často to môže vyzerať dokonca tak, že ste absolútne protiklady. No práve to vám do vzťahu vnáša skvelú dynamiku a robí to z vás dokonalú akčnú dvojku.


10. Proste nestarnete

Možno o vás priatelia hovoria, že ste večne mladý človek a možno prekypujete rovnakým elánom ako pred dvadsiatimi rokmi - to je však nič oproti legendárnemu detektívovi.

Ak by Hercule Poirot starol rovnako rýchlo ako obyčajní smrteľníci, svoj posledný prípad Opona by v skutočnosti vyšetroval už vo vysoko pokročilom veku 130 rokov.

Zdroj: ČSFD, agathachristie.com

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia