Úvod Novinky Filmy a seriály
Zákulisný hráč a muž mnohých tvárí v povojnovom období ČSR
Zákulisný hráč a muž mnohých tvárí v povojnovom období ČSR

Zákulisný hráč a muž mnohých tvárí v povojnovom období ČSR

 Film Toman v nedeľu večer na Jednotke.

Už túto nedeľu o 21:20 hod. odvysiela Jednotka historickú drámu, Toman. Film Československej produkcie vznikol v roku 2018 a bol nakrútený známym režisérom Ondřejom Trojanom, ktorého filmografia tvorí snímky ako Občanský průkaz, Želary alebo Bourák. Hlavné úlohy vo filme stvárnili Jíří Macháček, Kateřina Winterová a Stanislav Majer.

Toman 2.png

Film o vzostupoch a pádoch pozadia doby, ktorá dodnes veľmi ovplyvňuje životy nás všetkých. Pravdivý príbeh šéfa českej rozviedky, Zdeňka Tomana, ktorý ovplyvnil politický vývoj povojnového Československa a ktorý prispel tomu, že sa k moci dostala komunistická strana. V pozadí Tomanovho životného príbehu sa dohráva boj o vládnucu moc medzi demokratmi a členmi komunistov, po ktorom zostal hojný počet zničených osudov, mŕtvych a uväznených životov a tiež ožobráčených rodín.

Niekoľko zaujímavostí o filme

· Film bol nakrútený za 38 dní.

· Slovenský herec Roman Luknár pribral kvôli úlohe Jána Masaryka až 25Kg.

· Úlohu Edwarda Beneša stvárnil aktívny politik a primátor Teplic, Jaroslav Kubera.

· Filmová vila Zdeňka Tomana je veľmi známou filmovou lokáciou. Nakrúcalo sa v nej viacero titulov ako Milada, Balady o pilotovi alebo Případ dvou basniků.

· Predstaviteľ Tomana Jiří Macháček mimo svojej hereckej kariéry vystupuje ako spevák vo svojej známej hudobnej skupine, Mig 21.

Vysielame už túto nedeľu o 21:20 na Jednotke.

Foto: Falcon

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia