Úvod Novinky Filmy a seriály
Prvý slovensko-český film v kinách po pandémii: Muž so zajačími ušami
Prvý slovensko-český film v kinách po pandémii: Muž so zajačími ušami

Prvý slovensko-český film v kinách po pandémii: Muž so zajačími ušami

Novinka režiséra Martina Šulíka získala už dve ocenenia na Medzinárodnom filmovom festivale vo Varšave.

Po dlhej odmlke zavretých kín a neodpremiérovaných filmov budú môcť pozrieť jubilejný 10. film Martina Šulíka - Muž so zajačími ušami, ktorý ako prvý slovensko-český film vstúpi po otvorení kín do distribúcie.

Nabitý hviezdami

Muž so zajačími ušami je novinkou režiséra Martina Šulíka, ktorá získala dve ceny na Medzinárodnom filmovom festivale Varšava. Film rozpráva príbeh spisovateľa, ktorý jedného dňa získa nečakanú schopnosť - mimoriadny sluch v podobe zajačích uší. Ten mu umožňuje výborne počuť nielen hlasy ďalších ľudí, ale predovšetkým ich myšlienky.

V hlavných úlohách sa objavia Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Zuzana Kronerová, Zuzana Mauréry a Alexandra Borbély.


Komorná atmosféra na Art Film Feste

Film bude mať premiéru už 1. júla, avšak ešte predtým si ho budú môcť diváci pozrieť na 28. filmovom festivale Art Film Fest v Košiciach, ktorý táto novinka otvorí 24. júna.

"Art Film Fest je tradičný filmový festival, o ktorom je známe, že ponúka kvalitné a hodnotné filmy. Je prirodzené, že Muž so zajačími ušami otvorí práve toto podujatie. Teší ma to o to viac, že festival sa uskutoční po ročnej pandemickej odmlke. Návštevníci sa s filmami budú vzájomne dotýkať aj vďaka atmosfére, ktorá doma pri obrazovke nie je nikdy taká, ako je tomu na veľkom plátne. A Muž so zajačími ušami je film, ktorý sa prítomných určite dotkne," povedal Rudolf Biermann, producent filmu.

Priamo na festivale prisľúbili prítomnosť viacerí herci aj tvorcovia filmu. Košice sa tak môžu tešíť na Alexandru Borbély, Martina Šulíka či Rudolfa Biermanna.

"Veľmi sa teším na atmosféru festivalu, ale aj na stretnutie ľudí od filmu, s ktorými sme sa dlho nevideli," dodal Biermann. Pre návštevníkov festival sľubuje síce komornejšiu atmosféru, než na akú sú zvyknutí, ale za to rekordný počet premiér.


Foto: © Titanic/In Film Praha

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia