Úvod Novinky Filmy a seriály
Dych berúci Wagner Moura v akčnom krimi Elitná jednotka
Dych berúci Wagner Moura v akčnom krimi Elitná jednotka

Dych berúci Wagner Moura v akčnom krimi Elitná jednotka

Nenechajte si ujsť akčný krimithriller z brazílskeho prostredia od tvorcu seriálu Narcos.

Už tento piatok odvysiela Jednotka o 22:20 akčný film brazílskej produkcie Elitná jednotka.

Film bol nakrútený v roku 2007 známym režisérom José Padilhom, ktorého filmografia obsahuje tituly ako Robocop, Narcos, Mechanizmus. Hlavné úlohy vo filme stvárnili Wagner Moura, André Ramiro a Caio Junqueira.

Príbeh filmu je zasadený do temného prostredia brazílskeho Rio de Janeira, ktoré je ovládané gangami drogových dílerov a zbraní, ktoré sa neboja vôbec použiť. K použitiu sily sa nebráni ani Kapitán Nascimento, veliteľ elitnej jednotky brazílskej polície, ktorý s nimi vedie vojnu už niekoľko rokov. Boj je veľmi krutou záležitosťou, čoho má už Nascimento plné zuby. Práve preto potrebuje vychovať jednotku, ktorá ho dokáže v budúcnosti nahradiť...

Čo ste o filme vôbec netušili

· Scenár bol inšpirovaný knihou Elite da Tropa od sociológa Luizea Eduarda Soaresea a ďalších dvoch kapitánov jednotky BOPE.

· Kapitán BOPE André Batista bol po vydaní knihy pokarhaný a odsúdený vojenskou políciou.

· Charakter kapitána Nascimenta mal byť pôvodne vedľajšou postavou. Po tom ,ako bol film nakrútený, bol režisér natoľko ohúrený s výkonom Wagnera Moury, že sa rozhodli upraviť dej tak, aby postava Nascimenta vynikla viac.

· Počas nakrúcania bola tvorcom na kopci Chapéu Mangueira odcudzená dodávka so zbraňami. Väčšinou šlo o repliky a niektoré dokázala nakoniec vypátrať polícia.

· Snímka bola vo februári 2008 ocenená na Berlínskom medzinárodnom filmovom festivale v kategórii za najlepší film.

Film Elitná jednotka už tento piatok o 22:20 hod. na Jendotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia