Úvod Novinky Filmy a seriály
Film Stella otvára náročnú tému: Násilie na deťoch nesmieme prehliadať
Film Stella otvára náročnú tému: Násilie na deťoch nesmieme prehliadať

Film Stella otvára náročnú tému: Násilie na deťoch nesmieme prehliadať

Nenechajte si ujsť francúzsku drámu natočenú podľa skutočného príbehu už vo štvrtok večer.

Šesťročná Stella je pozorné a veselé dievčatko, ktoré je však iné než ostatní spolužiaci. Nie je to tým, že na rozdiel od mnohých školákov, Stella školu miluje, ale niečím celkom iným.

Už počas prvých týždňov má Stella množstvo vymeškaných dní. Jej rodičia to odôvodňujú slabým zdravím. Všímavá učiteľka Céline sa však s ich zdôvodnením neuspokojí a o Stellu sa začne viac zaujímať. Stella - film.png

Postupne si začne všímať hrozivé veci. Na Stellinom tele zbadá modriny, popáleniny a množstvo iných zranení. Stella však tvrdí, že je iba nešikovná a zranenia si spôsobuje svojou nemotornosťou. Učiteľka začne mať silné podozrenie, že je dievčatko týrané.

Svoje zistenia konzultuje so školským lekárom, ktorý však nekoná tak, ako by učiteľka čakala. Lekár ale nie je jediný, ktorý svojou nečinnosťou prekvapí mladú a odvážnu učiteľku. Tá sa preto rozhodne konať sama.

Takmer okamžite však narazí na neochotu a nečinnosť príslušných úradov. Tie, hoci by mali týrané dieťa chrániť, nekonajú a nechajú rodinu aj s malou Stellou zmiznúť.

Aké pokračovanie bude mať zmiznutie malého usmievavého dievčatka? To sa dozviete už vo štvrtok večer na Jednotke.

Deti ako obete rodičov aj systému

Film natočený podľa skutočnej udalosti z francúzskeho prostredia poukazuje na stovky a tisícky podobných príbehov, ktoré nemali šťastný koniec.

Brutálne zaobchádzanie zo strany rodičov, nevšímavosť okolia a nečinnosť úradov sú dôvodom, prečo každoročne zomrie množstvo nevinných detí.

Domáce násilie.png

Domov, ktorý by mal byť bezpečným prístavom, sa pre tieto deti stane životohrozujúcim  miestom. Obete domáceho násilia žijú v permanentnom strachu a bolesť, akú zažívajú, si mnohí z nás nedokážu predstaviť.

Pred domácim násilím nemôžeme zatvárať oči. Musíme o ňom hovoriť a musíme konať. Jeho obete potrebujú našu pomoc.

Sledujte príbeh Stellyvo štvrtok 25.5. večer o 21:45 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Pexels a Instagram / Emilie Dequenne

Živé vysielanie ??:??

Televízia