Úvod Novinky Filmy a seriály
Génius: Pablo Picasso. Milovník žien a rebel, ktorý odmietal pravidlá
Génius: Pablo Picasso. Milovník žien a rebel, ktorý odmietal pravidlá

Génius: Pablo Picasso. Milovník žien a rebel, ktorý odmietal pravidlá

Nezmeškajte úspešný životopisný seriál o jednom z najznámejších umelcov 20. storočia.

Spoznajte život neskrotného a vášnivého umelca, ktorý odmietal konvencie a riadil sa vlastnými pravidlami.

V seriáli z dielne National Geographic si zahral legendárny Antonio Banderas, ktorý stvárnil výstredného umelca bravúrne.

Pablo Picasso sa narodil v roku 1881 v španielskej Malage. Po rodičoch zdedil húževnatosť, odvahu, vášeň a lásku k umeniu.

V kreslení a maľovaní ho podporoval najmä otec, ktorý sa živil ako učiteľ kreslenia. Pablo Picasso však nebol iba geniálny maliar, ale aj sochár, grafik, keramikár a scénograf.

Išiel vlastnou cestou

Už ako malé dieťa bol Pablo Picasso iný než ostatní. Kým jeho otec sa snažil o čo najrealistickejšie zachytenie reality, Pablo sa vydal opačnou cestou.

Génius: Pablo Picasso, seriál na Dvojke

Abstraktná maľba a snaha o jedinečný pohľad na svet viedli k tomu, že Pablo Picasso si vytvoril vlastný štýl. Neskôr spoločne s Georgesom Braqueom zahájili umelecký smer nazývaný kubizmus.

Picasso maľoval podľa vlastných pravidiel. Odmietal sa riadiť tým, čo od neho iní očakávali a nikdy nemaľoval to, čo mu niekto prikázal.

Láska k Picassovi bolí

Večný bohém a rebel si svojou búrlivou povahou získaval srdcia mnohých žien. Ani v láske sa neriadil pravidlami a akonáhle vzplanul vášňou, nič ho nezastavilo. Jeho vzťahy boli intenzívne, no neraz trvali iba niekoľko týždňov.

O Picassovi sa hovorí, že ženám, ktoré ho milovali, nedokázal neublížiť. So zlomeným srdcom od neho odišli milenky, manželky aj matky jeho detí. Láska bola zdrojom inšpirácie, ženy vnímal predovšetkým ako múzy.

Nenechajte si ujsť životopisný seriál Génius: Pablo Picasso o večnom rebelovi a excelentnom umelcovi už v piatok o 21:05 hod. na Dvojke. Nahliadnite do jeho bohémskeho života a spoznajte príbehy jeho najznámejších diel.

FOTO: Facebook / Genius: Picasso

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia