Úvod Novinky Filmy a seriály
Zoznámte sa s hlavnou hrdinkou nového seriálu Hotel Portofino
Zoznámte sa s hlavnou hrdinkou nového seriálu Hotel Portofino

Zoznámte sa s hlavnou hrdinkou nového seriálu Hotel Portofino

Postavu Belly, majiteľky luxusného hotela, si zahrala skvelá anglická herečka Natascha McElhone.

Hlavná postava nového seriálu Hotel Portofino je Angličanka Bella Ainsworthová, dcéra bohatého priemyselníka, ktorá sa rozhodne plniť si svoje sny.

Spolu s rodinou sa presťahuje na pobrežie Talianska, kde si otvorí luxusný hotel. Ten má slúžiť ako oáza pokoja, a to najmä pre britských turistov.

Hotel Portofino

Bella sa snaží urobiť na prvých návštevníkov čo najlepší prvý dojem a zaroveň pre nich vytvoriť príjemný dočasný domov. Od začiatku však naráža na množstvo prekážok.

Medzivojnové obdobie je búrlivé, mnohí hostia nekonvenční, iní zasa mimoriadne nároční. Každý z hostí prichádza do hotela nielen s batožinou, ale aj vlastným príbehom, problémami a tajomstvami.

Hotel Portofino v nedeľu o 20:30 hod. na Jednotke

Hoci je prostredie čarovné a vo vzduchu cítiť oslobodzujúcu atmosféru po prvej svetovej vojne, postupne začína byť cítiť vplyv vzrastajúceho fašizmu.

Bella, ktorá je nielen riaditeľkou hotela, ale aj manželkou a matkou, musí okrem pracovných záležitostí riešiť aj problémy v súkromí.

Hotel Portofino

Doma má zraneného syna Luciana a dcéru Alice, ktorá medzičasom ovdovela. Postupne zisťuje, že jej manžel Cecil nehrá najčistejšiu hru.

Sympatická hrdinka sa nevyhne ani fašistickým tlakom a stane sa obeťou vydierania. Má v ňom prsty miestny politik Danioni, ktorým sympatizuje s Mussolinim.

Uznávaná divadelná herečka

Postavu Belly Ainsworthovej si zahrala talentovaná Natascha McElhone, ktorá sa v roku 1996 objavila po boku Anthonyho Hopkinsa v snímke Prežila som Picassa, o rok neskôr hrala v Tichom nepriateľovi s Bradom Pittom a Harrisonom Fordom.

Na konte má niekoľko ďalších výrazných úloh v televíznych aj kino filmoch. Vidieť ste ju mohli aj v Roninovi s Robertom de Nirom z roku 1998 či v hudobnej dráme London Town z roku 2016.

Hotel Portofino

Čo sa týka seriálov, objavila sa v Korune (The Crown) o britskej kráľovskej rodine aj v Californication, kde hrala s Davidom Duchovnym. V rodnom Anglicku je známa aj ako úspešná divadelná herečka.

25 50 75 90
Zdroj: BritBox / NRK, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia