Úvod Novinky Filmy a seriály
Zločinec aj lámač sŕdc: Najlepšie filmy Leonarda DiCapria
Zločinec aj lámač sŕdc: Najlepšie filmy Leonarda DiCapria

Zločinec aj lámač sŕdc: Najlepšie filmy Leonarda DiCapria

Ako sa vyvíjala kariéra Leonarda DiCapria?

48-ročný americký herec má na konte desiatky filmov a významných ocenení. Syn nemeckej sekretárky a taliansko-nemeckého ilustrátora sa narodil v Hollywoode, kde sa začala aj jeho filmová kariéra.

S umením sa hercov život spájal už v čase pred jeho narodením. Dokonca aj jeho meno vzniklo počas návštevy múzea vo Florencii. Keď sa jeho rodičia pozerali na obraz Leonarda da Vinciho, bábätko v brušku prvý raz koplo.

Chyť ma, keď to dokážeš, Titanic či Revenant

Keď sa povie meno Leonardo DiCaprio, väčšina z nás si okamžite vybaví film Titanic. V ikonickom romantickom filme s tragickým koncom si po boku DiCapria zahrala Kate Winslet.

Filmová história DiCapria je však omnoho bohatšia. Herec si zahral napríklad vo filme Čo žerie Gilberta Grapea, za ktorý získal prvú nomináciu na Oscara. Stalo sa tak v roku 1994.

Neskôr figuroval v rade ďalších úspešných filmov ako Chyť ma, ak to dokážeš, Letec, Prekliaty ostrov, Veľký Gatsby či Vlk z Wall Street.

Hlavnú rolu si zahral aj vo filme Rómeo a Júlia. Júliu v adaptácii Shakespearovej divadelnej hry stvárnila vtedy len 17-ročná Claire Danes.

DiCaprio- Romeo a Julia

Povráva sa, že mladá herečka sa do šarmantného DiCapria takmer okamžite zamilovala – vo filme, ale aj v skutočnom živote. Ten jej city neopätoval a na pľaci bolo poriadne dusno.

Ako sám DiCaprio priznal, sláva mu stúpla do hlavy. Niekoľko rokov žil búrlivým životom, lámal ženské srdcia a vymetal jeden podnik za druhým. Dnes je všetko inak. Z búrliváka sa stal zanietený ochranca prírody.

Prvý Oscar pre Leonarda DiCapria

Napriek množstvu filmov a nominácií na filmové ceny si DiCaprio na svoju prvú sošku musel počkať. Herec svojho prvého Oscara získal až v roku 2016 za film Revenant Zmŕtvychvstanie.

Film režiséra Alejandra Gonzálesa Iňárritua získal celkom 3 zlaté sošky. Jedinečné dielo o ceste za pomstou, záchranou a zmŕtvychvstaním zožal obrovský úspech aj u divákov.

Už tento rok by sa fanúšikovia Leonarda DiCapria mohli dočkať ďalšej filmovej noviny. Režisér Martin Scorsese totiž pripravuje western s názvom Killers of the Flowers Moon. Vo filme sa okrem DiCapria objaví aj Robert De Niro, takže sa rozhodne máme na čo tešiť.

25 50 75 90
Facebook / Leonardo DiCaprio

Živé vysielanie ??:??

Televízia