Úvod Novinky Filmy a seriály
Million Dollar Baby: Oscarovú snímku mohol inšpirovať aj skutočný príbeh
Million Dollar Baby: Oscarovú snímku mohol inšpirovať aj skutočný príbeh

Million Dollar Baby: Oscarovú snímku mohol inšpirovať aj skutočný príbeh

Je Katie Dallum skutočná Million Dollar Baby?

Million Dollar Baby je jediným filmom Clinta Eastwooda, ktorý sám režíroval, zahral si v ňom hlavnú úlohu a zložil k nemu aj hudbu. Snímka patrí k hollywoodskym klasikám, ktorú velebia nielen diváci, ale aj filmoví kritici.

Sedem nominácií na Oscara premenil v roku 2005 na štyri sošky, a to aj v prestížnej kategórii Najlepší film. Snímku Clinta Eastwooda ponúkneme v nedeľu večer na Dvojke.

Million Dollar Baby

7 osudných minút

Scenár vznikol na základe knižnej predlohy s názvom Rope Burns. Jej autorom je spisovateľ Jerry Boyd vystupujúci pod pseudonymom FX Toole.

Príbeh boxerky Maggie Fitzgerald sa však nápadne podobná na tragický príbeh Katie Dallum. Povráva sa preto, že spisovateľ sa pri písaní svojich príbehov mohol inspirovať práve jej osudom.

Katie, podobne ako Maggie, nemala najkrajšie detstvo. Žila s bratom, ktorý ju týral a neskôr sa predávkoval drogami. Po rokoch boja s alkoholizmom sa Katie podarilo získať vysokoškolský titul a sama začala pomáhať závislým ľuďom.

Jej život sa radikálne zmenil v roku 1996. Po tom, čo vtedy ako 37-ročná uvidela na obálke časopisu boxerku, rozhodla sa tento šport skúsiť.

Vyhľadala trénera a po šiestich týždňoch tréningu skočila do ringu, kde sa stretla s mladou Sumyou Anani. Odhodlaná súperka zasadila Katie viac než 100 úderov do oblasti hlavy.

Kate omdlela a okamžite bola prevezená do nemocnice. Keď Katie priviezli do nemocnice, bola v kóme a jej mozog bol stlačený masívnym krvácaním. Kvôli zraneniam prišla o polovicu mozgu.

Mladá žena ako zázrakom prežila a po období depresie sa začala venovať umeniu, ktoré jej pomohlo opäť žiť. Jej život však nikdy nebol ako predtým. Sedem minút v ringu jej vzalo všetko, čo mala.

Nenechajte si ujsť oscarový film Million Dollar Baby v nedeľu o 20:10 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Million Dollar Baby

Živé vysielanie ??:??

Televízia