Úvod Novinky Filmy a seriály
Zoznámte sa s Rózou, hlavnou hrdinkou seriálu Čas nádejí
Zoznámte sa s Rózou, hlavnou hrdinkou seriálu Čas nádejí

Zoznámte sa s Rózou, hlavnou hrdinkou seriálu Čas nádejí

Dcéru z mäsiarskej rodiny túžiacu po láske si zahrala herečka Dominika Morávková-Zeleníková. 

Jedna z najočakávanejších televíznych premiér roku 2024 už túto nedeľu o 20:30 hod. na Jednotke. Od 7. januára budete môcť sledovať 8-dielny pôvodný televízny seriál RTVS každý týždeň.

Jednu z hlavných postáv v seriáli Čas nádejí stvárnila sympatická herečka Dominika Morávková-Zeleníková. Herečka si zahrala Rózu, dcéru z bohatej mäsiarskej rodiny.

„Je to mladé dievča, ktoré sa zamiluje do Gézu, takže to prináša tému lásky vo veľmi ťažkých podmienkach. Spoločenských, politických a celkovo existenčných,“ popisuje svoju postavu Dominika Morávková-Zeleníková.

Čas nádejí, seriál RTVS

Géza k dievčaťu neprechováva rovnaké city. Rodičia Rózy a Gézu však uzatvoria dohodu, ktorú mladý muž nemôže odmietnuť.

Manželstvo z rozumu ale nie je to, o čom Róza snívala. V tomto vzťahu miluje iba jeden. Stačí láska jedného na to, aby vydržala do konca života?

„Keď vychádzam z názvu Čas nádejí, tak posolstvom toho seriálu podľa mňa je, že láska zvládne všetko,“ dodáva Dominika.

S postavou sa stotožnila

„Bolo veľmi zaujímavé pretvárať sa na tú postavu, lebo naozaj som sa začala tým perfektným kostýmom a maskou na tú postavu meniť.

A už som sa počas dňa s ňou dosť stotožňovala,“ popísala Dominika svoju hereckú skúsenosť a prácu na novom historickom seriáli.

Seriál Čas nádejí sa pripravoval už od roku 2018. Spočiatku prebiehala intenzívna spolupráca režiséra Jána Sebechlabeského s autorkou Scarlett Čanakyovou a dramaturgiou RTVS.

Neskôr sa pridali herci, ktorí taktiež hovoria o intenzívnej, no krásnej práci.

„Bolo to také intenzívne obdobie, ako to natáčanie vždy býva. Takže skĺbiť to nejako s rodinou bolo zaujímavé a asi najťažšie,“ odpovedala Dominika na otázku, čo bolo pre ňu počas natáčania náročné.

Energiu jej dodávalo prostredie, v ktorom sa seriál natáčal. Obklopená prírodou a krásnymi lesmi sa herečka cítila vždy príjemne.

Nenechajte si ujsť seriál Čas nádejí už v nedeľu 7. januára o 20:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

Čas nádejí Čas nádejí Čas nádejí Čas nádejí, seriál RTVS Čas nádejí, seriál RTVS Čas nádejí, seriál RTVS Čas nádejí, seriál RTVS Čas nádejí, seriál RTVS Čas nádejí, seriál RTVS Čas nádejí, seriál RTVS
FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia