Úvod Novinky Filmy a seriály
Ďalšie rany v rodine Violovských: Očistí Róza svoje meno?
Ďalšie rany v rodine Violovských: Očistí Róza svoje meno?

Ďalšie rany v rodine Violovských: Očistí Róza svoje meno?

Strata lásky Vesny a zverstvá z frontu prenasledujú Gézu v snoch. Vyrovnať sa s hlbokými traumami je ťažké.

Róza a Gréta sa snažia držať rodinnú krčmu nad vodou, aby rodiny prežili ťažké časy. Rodina Belsbergovcov však utrpí ďalšiu ranu. Rózina matka sa rozhodne ukončiť svoje trápenie po strate syna a siahne si na život. Georg upadá, čo má vplyv na rodinný podnik, preto berie Gréta iniciatívu do vlastných rúk a rozhodne sa ho znova postaviť na nohy.

Gézov návrat domov

Od vypuknutia vojny ubehli už roky, ale o Gézovi neprichádzajú žiadne správy. Až do momentu, kedy do domu prichádzajú žandári a ženám povedia o jeho dezercii. Onedlho na to sa Géza objaví pri Róziných dverách.

DRUHA_CAST_1.170.1.jpg

Tri mesiace ukrýva Gézu v pivnici a vzťah medzi manželmi sa utužuje. Situácia sa však riadne zamotá, pretože do hry sa zapletie poručík zvádzajúci Rózu. Ona ho síce odmieta a snaží sa uniknúť jeho nátlaku, ale poručík je neodbytný.

Róza je verná iba Gézovi a na iného nemá ani pomyslenie. To sa však ťažko vysvetľuje Gréte, ktorá ju podozrieva z nevery. Nikto netuší, že Géza je už mesiace doma a Róza sa zrazu ocitne v nemilej situácii. Ukáže sa, že čaká dieťa.

DRUHA_CAST_1.400.1.jpg

Rodina sa rozrastá

Géza je presvedčený, že dieťa prichádza v nesprávny čas a presvedčí Rózu, aby tehotenstvo prerušila. Zlomená Róza vchádza do domu anjeličkárky, ale odhodlanie ju na mieste opúšťa.

Rózine tehotenstvo onedlho vypláva na povrch a rodina zostáva v šoku. Po všetkej snahe vysvetliť pravdu o ukrývaní Gézu v pivici, zostáva v pozícii pobehlice. Nikto jej neverí, že otcom dieťaťa je jej zákonitý manžel. Gréta aj Georg sa jej otočia chrbtom a Géza nevedno kam zmizne. Róza zostáva sama.

Ako sa vysporiada Róza so situáciou, čo bude s ich dieťaťom? Sledujte tretiu časť seriálu Čas nádejí v nedeľu o 20:30 na Jednotke .

Odvysielané časti môžete sledovať v archíve RTVS .

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia