Úvod Novinky Filmy a seriály
Novinárka sa stala obeťou brutálnej vraždy. Sledujte strhujúci seriál podľa skutočných udalostí
Novinárka sa stala obeťou brutálnej vraždy. Sledujte strhujúci seriál podľa skutočných udalostí

Novinárka sa stala obeťou brutálnej vraždy. Sledujte strhujúci seriál podľa skutočných udalostí

Ľúbim ťa, napísala krátko pred smrťou. Jej rozštvrtené telo neskôr našli policajné psy v blízkom zálive.

Smrť mladej reportérky Kim Wall sa zapísala do temných dejín Dánska pod názvom prípad ponorka. Práve ponorka sa mladej novinárke stala v roku 2017 osudnou. 30-ročná reportérka Kim Wall sa rozhodla pripraviť článok o ponorke, ktorú vyrobil známy dánsky podnikateľ a vynálezca Peter Madsen. Z dobrodružnej výpravy pod vodu sa však nikdy nevrátila...

Nespochybniteľný dôkaz

Krátko po tom, ako si Kim Wall sadla do ponorky k Petrovi Madsenovi, stihla napísať niekoľko textových správ svojmu priateľovi. „Ľúbim ťa,“ znela jedna z posledných správ, ktoré od nej dostal. Keď sa po niekoľkých hodinách stále nevracala, okamžite kontaktoval dánsku políciu. Tá okamžite zahájila pátranie po nezvestnej novinárke.

Jej telo objavili o niekoľko dní v blízkom zálive. Rozštvrtené a zabalené v igelite. A hoci sa Madsen bránil a tvrdil, že Kim Wall zahynula nešťastnou náhodou počas nehody podomácky vyrobenej ponorky, dôkazy, ktoré polícia neskôr objavila v jeho dome, potvrdzovali jeho vinu.

Dánska polícia Madsena obvinila zo zvlášť závažného trestného činu sexuálnej povahy. Madsen ženu mučil, zneužil a neskôr jej telo rozštvrtil. Vrah sa pokúsil ujsť, polícia mu však nedala žiadnu šancu. Dnes už Madsen sedí za bránami dánskej väznice.

Nenechajte si ujsť strhujúci seriál zachytávajúci zločin, ktorý šokoval celé Dánsko. Ako si vyšetrovatelia podarili s vynaliezavým vrahom a ktoré dôkazy ho nakoniec usvedčili?

Výnimočnosť tohto seriálu spočíva v tom, že vrahovi v ňom nie je venovaná žiadna pozornosť. Dej sa skôr sústreďuje na zložité vyšetrovanie, popri ktorom sa odvíja osobný príbeh detektíva, ktorému nebol prípad ľahostajný ani v jeho súkromnom živote a na dojímavý príbeh rodičov obete, ktorí neúnavne bojujú za spravodlivosť.

Sledujte miniseriál Vyšetrovanie každú nedeľu o 21:15 hod. na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia