Úvod Novinky Filmy a seriály

Domáce násilie vyústilo v tragédiu. Mladá Bratislavčanka si na vraždu manžela vybrala špeciálny deň

Manžel ju upodozrieval z nevery, mladá žena jeho neustály teror nakoniec nevydržala.

Domáce násilie vyústilo v tragédiu. Mladá Bratislavčanka si na vraždu manžela vybrala špeciálny deň

Nenechajte si ujsť ďalšiu časť strhujúceho seriálu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska.

Romantická láska ako z rozprávky sa v priebehu krátkej doby zmenila na hororový príbeh. Opantaní láskou a vášňou sa Ružena a Miroslav nasťahovali do malého bratislavského bytu, ktorý mal byť ich hniezdočkom lásky. Po niekoľkých mesiacoch prišla svadba. Toto rozprávkové obdobie však nevydržalo dlho.

Hádka medzi partnermi.png

Do ich života sa postupne vkradli hádky a neskôr aj bitky. Spúšťačom bol alkohol, bez ktorého mladý Miroslav nedokázal fungovať. Zamilovaná Ružena však stále verila, že jej manžel sa zmení. Veľkú nádej vkladala do troch detí, ktoré postupne prišli na svet. Násilie sa však stupňovalo a deti boli svedkami stále agresívnejšieho správania. Žiarlivý a opitý Miroslav sa nedokázal ovládať, jeho prudké zmeny nálad nedali pokoja ani susedom.

Ku všetkému sa priznala

Ružena musí neustále znášať jeho psychické aj fyzické týranie, ktoré je čoraz horšie. Miroslav sa nedokáže ovládať ani za štedrovečerným stolom, od ktorého Ružena odchádza s bolestivými ranami spôsobenými manželovou rukou. Ružena sa ocitá v bludnom kruhu, z ktorého niet cesty von.

Mladá žena už ďalej nevládze. Zlom nastane 30. augusta roku 1983. V deň, keď Ružena oslavuje meniny, prichádza Miroslav opitý a nervózny domov. Ľahne si do vane a zreve na manželku, aby mu išla pomôcť s umývaním. Kým mu vyčerpaná Ružena omýva vlasy, Miroslav ju obviňuje z nevery.

Vyšetrovanie vraždy, polícia

Po niekoľkých minútach sa Ružena nedokáže ovládať. Vbehne do kuchyne, schmatne robustný mlynček na mäso a nič netušiaceho niekoľkokrát udrie. Mŕtve telo následne rozštvrtí a na druhý deň sa ho zbaví.

Mužove zmiznutie sama ohlásila na polícii niekoľko dní po brutálnej vražde. Keď sa o pár mesiacov nájdu zvyšky tela, Ružena sa k vražde priznáva. Polícii uviedla, že manžel ju sústavne týral a deptal. Za vraždu bola Ružena odsúdená na 13 rokov väzenia, neskôr je prepustená za dobré správanie.

Najväčšie kriminálne prípady ponúkneme vo štvrtok o 22:30 hod. na Dvojke v dvoch častiach za sebou.

25 50 75 90