Úvod Novinky Filmy a seriály
Skutočný príbeh židovského chlapca. Nezmeškajte film Nedodržaný sľub
Skutočný príbeh židovského chlapca. Nezmeškajte film Nedodržaný sľub

Skutočný príbeh židovského chlapca. Nezmeškajte film Nedodržaný sľub

Film vás vtiahne do deja plného napätia a zvratov, v ktorom sa príliš skoro stáva z chlapca mladý muž.

Skutočný príbeh židovského chlapca, ktorému silu prežiť dal sľub, ktorý chcel splniť, ponúkneme v stredu večer na Jednotke. Martin, ako nadaný futbalista, sa musí vzdať svojich športových snov, zaprieť sám seba a bojovať o holý život bok po boku s drsnými ruskými partizánmi.

Je totiž vyhlásený Slovenský štát, jeho otec odmietne emigrovať s celou rodinou do Palestíny a krutý režim posiela celú Martinovu rodinu do koncentračných táborov. Martinovou jedinou nádejou na prežitie je práve futbal, keďže v Seredi môže hrať v táborovom futbalovom družstve.

Nielen jeho odvaha a šikovnosť, ale aj zhoda náhod a životné šťastie mu umožnili toto peklo prežiť so snahou dodržať sľub, ktorý si kedysi ako rodina dali - doma sa opäť stretnúť. Podarí sa Martinovi dodržať tento sľub?

Niekoľko zaujímavostí o filme Nedodržaný sľub

  • Snímka režiséra Jiřího Chlumského sa natačala 56 dní na 140 rôznych miestach.
  • Vo filme sa objavuje 94 hercov piatich národností a viac ako tisíc komparzistov.
  • Skutočný Martin Friedmann žil v Los Angeles pod menom Martin Petrášek.
  • Samotný Martin Friedmann – Petrášek sa na tvorbe filmu aktívne podieľal, a tým pomohol režisérovi vytvoriť čo najreálnejší obraz udalostí, ktoré prežil.

Nezmeškajte strhujúci film, ktorý získal v Los Angeles cenu na Jewish Film Festivale. Nedodržaný sľub ponúkneme v stredu o 22:15 hod. na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia