Úvod Novinky MS v hokeji 2021
IIHF zverejnila najnovší rebríček sily. Slovensko na čele
IIHF zverejnila najnovší rebríček sily. Slovensko na čele

IIHF zverejnila najnovší rebríček sily. Slovensko na čele

Po fantastickom víťazstve nad výberom Ruska Slovensko poskočilo v rebríčku sily IIHF na prvé miesto.

Oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie pravidelne počas šampionátu zverejňuje rebríček sily podľa aktuálnej formy mužstiev. Tvorcovia rebríčka vtipnými až ironickými hláškami ohodnocujú výkony hokejových národov, ich progres či pokles formy.

Slovensko v tomto rebríčku postupne z deviateho miesta poskočilo na štvrté a po senzačnom víťazstve nad Ruskom dokonca na prvé miesto tabuľky sily!

Web IIHF to okomentoval typicky s humorom: "Nerozdáme medaily už teraz?" Na druhom mieste dýcha na krk Slovensku podobne úspešné Nemecko, pri ktorom tvorcovia napísali: „Beethovenova symfónia č. 3 („Blokované strely")", čím narážajú na výbornú obetavú defenzívnu hru nemeckej hokejovej reprezentácie.

Na dne rebríčka pláva momentálne najväčšie sklamanie turnaja Kanada. K nim web IIHF ironicky dodal: „Nemohli sme radšej zostať v šatni?".



Ako dlho sa Slovensko usadí na čele rebríčka sily IIHF, bude záležať od výkonov našich chlapcov. Pohľad na tabuľku je však veľmi uspokojivý, nakoľko po troch zápasoch máme plný počet bodov. V ďalšom dueli sa Slovensko postaví proti výberu Švajčiarska, ktoré v poslednom zápase „vybuchlo" proti Švédom a podľahlo im vysoko 0:7. Bude nás za víťazstvom ťahať momentálne vo forme hrajúci Peter Cehlárik alebo niekto iný? Uvidíme v zápase proti „Helvétom", ktorý vám ponúkame v priamom prenose vo štvrtok od 15:00 na Jednotke alebo webe RTVS.

Zdroj úvodnej foto: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia