Úvod Novinky Osobnosti
Poľka žijúca na Slovensku: Protesty nabrali obrovské rozmery
Poľka žijúca na Slovensku: Protesty nabrali obrovské rozmery

Poľka žijúca na Slovensku: Protesty nabrali obrovské rozmery

Spisovateľka Weronika Gogola nielen o sprísňovaní interrupcií. Počúvajte rozhovor.

„Ako spisovateľka sa necítim. Ja som hlavne mama. Mám päťmesačnú dcéru a niekedy je to veľmi ťažké. Aj rána aj noci," povedala hneď na úvod rozhovoru Weronika Gogola, sympatická Poľka, ktorá už niekoľko rokov žije na Slovensku. „Moja aktuálna téma sú rastúce zúbky a je to aj dobre. Aspoň nevnímam správy o covide." zasmiala sa mladá mamička, ktorú mnohí poznajú ako autorku knihy Po troškách.

Ako Veronika prezradila v rannom vysielaní Rádia_FM, okrem mamičkovských povinností ju zamestnáva aj kniha o Slovensku, s ktorou pomaly finišuje. Priznala, že popri bábätku jej ide práca o niečo ťažšie. Reportážnu knihu o našej krajine by chcela vydať v priebehu budúceho roka v Poľsku.

Na Slovensko sa Gogola dostala paradoxne vďaka ukrajinskému jazyku. V Krakove na vysokej škole vyštudovala kulturológiu. Ako sa jej žije na Slovensku, ako vníma Slovákov a ako vidí aktuálnu situáciu v jej rodnej krajine v súvislosti so sprísňovaním interrupcií.

Ako hovorí Gogola, sila protestov spočíva aj v tom, že sa do nich zapájajú ľudia z menších miest a obcí po celej krajine. Aj v tých nakonzervatívnejších regiónoch. Počúvajte rozhovor ako podcast.

Rano na eFeMku (polska spisovatelka Weronika Gogola) 9.11.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia