Úvod Novinky Osobnosti
Zuzana Mináčová, fotografka, ktorá ako dieťa prežila Osvienčim
Zuzana Mináčová, fotografka, ktorá ako dieťa prežila Osvienčim

Zuzana Mináčová, fotografka, ktorá ako dieťa prežila Osvienčim

Pozrite si mimoriadne silný dokument o žene, ktorá sa stala uznávanou umelkyňou.

Inšpiratívny príbeh Zuzany Mináčovej, ktorá to v živote nemala vôbec jednoduché. Narodila sa do židovskej rodiny a hoci ju rodičia nevychovávali striktne nábožensky, s ortodoxnými pravidlami sa stretla u svojich prarodičov v Betlanovciach.

Ešte ako malé dieťa zažila, čo je to besnenie nacistov. Spolu so sestrou sa najprv skrývala, po tom, čo ich udali, putovali do zberného tábora v Seredi. Odtiaľ boli deportované do Osvienčimu, absolvovala tiež pracovný tábor vo Vrchlabí. Oslobodili ju ako trinásťročnú.

Zuzana Mináčová sa stala uznávanou fotografkou, ktorá má na konte množstvo umeleckých, ale aj portrétových fotografií. Neuveriteľných päťdesiat rokov je súčasťou filmového festivalu v Karlových Varoch, kde fotí miestnych aj zahraničných umelcov. „Najhoršie sa fotia béčkové hviezdy," skonštatovala Mináčová pred pár rokmi pre iDnes.cz.

Pred jej objektívom stálo množstvo velikánov Hollywoodu. Zuzane Mináčovej pózoval John Travolta, Michael Douglas, Keira Knightley a mnohí ďalší. Pozrite si dokument o žene, ktorej meno bolo na Schindlerovom zozname. V utorok večer o 21:10 hod. na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia