Úvod Novinky Osobnosti
Príbeh Andreja Hlinku, veľkého ochrancu Slovákov
Príbeh Andreja Hlinku, veľkého ochrancu Slovákov

Príbeh Andreja Hlinku, veľkého ochrancu Slovákov

Známeho národovca si v Slovenskom panteóne zahrali až traja herci.

Veľký ochranca Slovákov, veľký bojovník proti maďarizácii. Andrej Hlinka. Pre mnohých tajomný a nepoznaný, mnohými milovaný, ale aj zatracovaný. Jednoznačne jedna z najkontroverznejších osobností slovenskej histórie. Viac o jeho živote, ale aj práci sa dozviete v nedeľu večer o 20:30 hod. na Jednotke. Dokudráma Slovenský panteón pokračuje ďalej.

Postavu Andreja Hlinku si v priereze času v Slovenskom panteóne zahrali až traja herci. Mladšieho stvárnil Matej Erby, herec z Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Staršieho Hlinku si zahral Štefan Bučko a v závere novej epizódy sa ako najstarší Hlinka predstaví Róbert Hatala, člen ochotníckeho divadelného súboru, ktorý pochádza z Hlinkovej rodnej obce Černová.

Andrej Hlinka, Slovenský panteón

„Som veľmi rád, že som si mohol zahrať Andreja Hlinku, aj keď sa priznám, mal som veľký rešpekt. Hrať človeka, ktorého pozná celé Slovensko, nie je jednoduché. Najnáročnejšia scéna bola pre mňa slúženie omše. Nie je to také, ako keď človek sedí v kostole. Kňaz, ktorý na mňa počas nakrúcania scény dohliadal, sa dobre zabával," zasmial sa herec Matej Erby.


Slovenský panteón nájdete zadarmo a bez reklamy aj v našom online archíve.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia