Úvod Novinky Osobnosti
Shakespearov potomok sólistom Symfonického orchestra SRo
Shakespearov potomok sólistom Symfonického orchestra SRo

Shakespearov potomok sólistom Symfonického orchestra SRo

Ryan Martin Bradshaw má 14 rokov, v žilách mu koluje austrálsko-slovenská krv a patrí k mimoriadne nadaným hudobníkom.

Ryan Martin Bradshaw sa hudbe venuje od šiestich rokov. Dnes má 14 a je novým rezidenčným sólistom Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Nadaný klavirista má austrálsko-slovenský pôvod, žije v Bratislave a podľa dostupných informácií je potomkom Williama Shakespeara. Známy anglický dramatik je v rodokmeni talentovaného hudobníka z otcovej strany.

Minulý rok v novembri sa Ryan Martin predstavul v Bratislave so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a šéfdirigentom Ondrejom Lenárdom s Beethovenovým Koncertom pre klavír a orchester č. 4 G dur. Koncert naživo odvysielalo Rádio Devín a zaznamenala ho aj televízia. Skúsenosti s hraním s orchestrom zbiera mladý virtuóz už od 8 rokov.

Ryan Martin Bradshaw

Ryana Martina oficiálne vymenovali za rezidenčného sólistu Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, zdroj: facebook.com/ryanmartinbradshaw

Dvakrát účinkoval s Ruskou filharmóniou pod vedením Vladimira Spivakova. Hral vo významných koncertných sálach ako Veľká Čajkovského sála v Moskve, Svetlanovská sála v Medzinárodnom Dome hudby v Moskve, v Brahmsovej sále v Musikverein vo Viedni, v Salzburskom Mozarteu, vo Weimarskej sále, v Slovenskej filharmónii a pod.

Zúčastnil sa na mnohých medzinárodných festivaloch ako Mozartov festival v Roverette, Copenhagen Summer Festival, Philadelphia Summer Festival, Medzinárodný festival priateľov hudby v Moskve, či Bratislavské hudobné slávnosti.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia