Úvod Novinky Osobnosti
Moderátor Gregor Mareš: Mám rád piesne so silným textom
Moderátor Gregor Mareš: Mám rád piesne so silným textom

Moderátor Gregor Mareš: Mám rád piesne so silným textom

Moderátor Gregor Mareš miluje triatlon a piesne, ktoré v ňom prebúdzajú silu. Ktoré sú to? Prezradil v relácii Túto hudbu mám rád v Rádiu Slovensko.

Detstvo - to je Karol Duchoň

Rodák spod Tatier má rád Karola Duchoňa. Zvlášť mu ju blízka pieseň Mám ťa rád. „Táto pieseň mi pripomína detstvo. Moji rodičia sa navzájom milovali a bol som ich vysnívané dieťa. Dávali mi veľa lásky. Toto je práve tá pieseň, ktorá ma sprevádzala celým detstvom" zdôveril sa Gregor Mareš, ktorý vyrastal vo Vyšných Hágoch. „Vysoké Tatry, to je moja láska. To je obrovská vlna pozitívnej energie" pokračoval sympatický moderátor. Hudbu vraj nerozdeľuje podľa generácií, ale podľa toho, aký mala vplyv v jeho živote . „Mám rád hudbu, ktorá vo mne prebúdza silu , ale aj ten text má pre mňa obrovský význam" dodal Mareš.

Naša sila

Gregor Mareš chcel byť v detstve horárom. Vyrastal v lone tatranskej prírody a tá ho nasmerovala aj na vysokú školu. „S mladosťou sa mi spája pieseň od Elánu Naša sila. Objavila sa okolo roku 1991, keď som končil strednú školu. Táto energetická pieseň sa viaže s energiou, ktorá ma sprevádza celým mojím životom, je to energia čistej lásky. Sila mladej generácie, ktorá chce niečo dosiahnuť a vstupuje do sveta nepoškvrnená" filozofoval Gregor Mareš v relácii Túto hudbu mám rád. Vyštudovaný lesný inžinier našiel vo Zvolene aj svoju životnú lásku. „Manželka je vysokoškolská láska" zdôveril sa. Práve počas tohto obdobia sa viažu aj jeho začiatky s mikrofónom.

Rozhovor s G. Marešom o hudbe, ktorú má rád Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slovenské piesne so silným textom

I.M. T. Smile, Jaro Filip, či Richard Muller. Aj týchto hudobníkov preferuje Gregor Mareš. Zvlášť mu je srdcu blízka pieseň Rieka. „ Tie texty v Rišových pesničkách sú úžasné. Silné. Jednou z filozofií tej piesne je aj nepáliť mosty. Snažiť sa vyjsť s každým človekom čo len máličko, ak sa to dá" uzavrel moderátor.

Reláciu Túto hudbu mám rád si môžete vypočuť v archíve Rádia Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia