Úvod Novinky Osobnosti
Veronika Cifrová-Ostrihoňová: Nezaujíma ma, ako to robia iné mamy
Veronika Cifrová-Ostrihoňová: Nezaujíma ma, ako to robia iné mamy

Veronika Cifrová-Ostrihoňová: Nezaujíma ma, ako to robia iné mamy

Prečo si myslí, že by synovi bola lepšou mamou?

Moderátorka relácie Silná zostava Veronika Cifrová-Ostrihoňová sa rozprávala s Darinou Mikolášovou v programe Hosť Rádia Regína Západ.

Top 3 Silné zostavy

Po úspešnej sezóne relácie Silná zostava ju už Veronika môže hodnotiť. Relácie sa stala mnohokrát zdrojom verejnej diskusie, vyvolala debatu naprieč spoločnosťou a neraz ju citovali aj rôzne médiá.

Moderátorka k nej stále pristupuje s rešpektom a vníma ju ako dar. Je podľa jej slov osviežujúce vidieť debatovať ženy nielen o ženských témach. Hoci sa relácii darí, vidí, čo ešte musí tím zmeniť a zlepšiť.

Medzi top 3 diely, ktoré Veronike Cifrovej Ostrihoňovej rezonujú do dnešnýh dní patria:

  • Diel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou
  • Diel s riaditeľkou ŠULK Zuzanou Baťovou
  • Diel o telesnom zosmiešňovaní (po anglicky bodyshamingu)

V každej téme nájde podľa vlastných slov moment šťastia, dokonca aj pri kontroverznej časti s tenistkou Dominikou Cibulkovou.

Kritická sláva

Veronika prezradila, že kedysi ju veľmi trápili reakcie okolia, či odvšadiaľ sa valiaca kritika, ktorú brala vždy ako validnú. Až rokmi sa naučila, že nikdy nebude vyhovovať všetkým.

Vypočujte si rozhovor s Veronikou Cifrovou-Ostrihoňovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pomohol jej s tým aj manžel Matej, ktorý ju smeroval k tomu, že negatívnosť od ľudí prežije a postupne prejde aj snaha im vyhovieť. Dnes sa preto Veronika snaží robiť vecí ako najlepšie vie, no stále ju vedia zamrzieť neférové útoky.

Aj to je dôvod, prečo na sociálnych sieťach veľmi do diskusie s komentujúcimi nejde, radšej číta a necháva, nech diskusia pod jej postami sa vyvŕbi sama.

Vníma však, že je zväzujúce byť stále na očiach aj to, že ľudia budú všetko analyzovať a nájdu, čo je zlé.

Tichá domácnosť

Hoci sa obaja s manželom živia hovoreným slovom, je pre ňu veľkým pokojom a darom, keď môžu byť spoločne ticho.

Sú radi vedľa seba aj bez slov, no ak nechce byť jeden z nich mĺkvy a potrebuje sa vyrozprávať, ten druhý ho vždy vypočuje.

Hodnoty a materstvo

Silné rodinné zázemie a hodnoty prirodzene odpozerané od rodičov formovali Veroniku do dnešnej podoby. A takto sa snaží pristupovať k svojej takmer dvojročnej dcére Sáre.

Rešpektuje ju ako samostatné, empatické stvorenie, ktoré sa dokáže samo rozhodovať. Vďaka dcérke vidí, ako deti pozerajú na svet bez filtrov, očakávaní a stresov a pokojne by bola aj ona opäť dieťaťom v dnešnej dobe.

Veronika Cifrová Ostrihoňová

Pri materstve sa riadi sama sebou, ako úprimne uviedla, nezaujíma ju, ako to robia iné mamy. Ženy - matky neodsudzuje, nech si zvolia akýkoľvek prístup k materstvu. Tak ako iné mamy, aj ona chce pre svoju dcérku to najlepšie, bojí sa o ňu, no zároveň jej chce dať voľnosť a pocit prijatia.

Ešte stále si však myslí, že by bola lepšia mama synovi. Aj preto, že komunikácia s chlapcami (mužmi) je iná, priamejšia, miestami drsnejšia a nevyžaduje si toľko energie a „tancovania" okolo vecí.

Pri Sáre hľadá ten správny balans, ako s ňou komunikovať priamo a pritom ju „nezlomiť". Zároveň vníma, že pri dcére musí brať viac do úvahy jej bezpečnosť ako dievčaťa a prípadne predsudky týkajúce sa žien.

S dcérkou ju tento rok čaká ich prvá babská jazda - dovolenka, kde budú len ony dve.

Všetky dieli relácie Silná zostava si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v online archíve.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia