Úvod Novinky Osobnosti
Štefečekovej vtipné zážitky. Internát ako príprava na Tokio
Štefečekovej vtipné zážitky. Internát ako príprava na Tokio

Štefečekovej vtipné zážitky. Internát ako príprava na Tokio

Slovenská športová strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková rozprávala o ubytovaní v olympijskej dedine, zlatej medaile na kontrolách aj kočovnom spôsobe života.

Po dvoch strieborných medailách z olympijských hier sa dočkala. Strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková v Tokiu vybojovala zlato v trape. Po návrate z Tokia si v množstve mediálnych povinností našla čas aj na reláciu Dobré ráno, Slovensko.

„Dva týždne som bola bez detí. Nechať ich doma a odísť - to je tá najväčšia obeta. Chýbam doma chalanom a mužovi. Ale to je celú moju kariéru, v detstve som chýbala doma rodičom," začala rozprávanie športová strelkyňa.

„Máme taký kočovný cigánsky život," usmiala sa. „Prísť domov, zbaliť veci a zasa niekam odchádzať. Pridružila som k tomuto životu manžela. Už druhýkrát je na materskej, chcem mu za to poďakovať," odkázala zo štúdia.

Zuzana Rehák-Štefečeková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podobne ako na jar exbiatlonistka Anastasia Kuzminová, aj Zuzana Rehák-Štefečeková povedala, že rodina a deti sú vzácnejšie ako športové úspechy. „Deti? Je to to najkrajšie, čo môže byť. Žiadna medaila neprináša toľko radosti ako deti.“

Zašpinená medaila od masla

Návštevu Rehák-Štefečekovej v štúdiu Dobrého rána sprevádzal smiech a dobrá nálada. Vďaka spomienkam na zážitky z Tokia.

„Medaila dostala zásah mandľovým maslom. Nosila som ho stále v kabelke a po zisku zlata som do kabelky pridala aj medailu. Neriešila som to. Až raz prišli chalani a že ukáž nám medailu. Čo to máš? Zašpinila sa opakovane, až neskôr som zistila, že celá kabelka bola od mandľového masla,“ vysvetlila Rehák-Štefečeková.

Olympijská víťazka Zuzana Rehák Štefečeková

Slovenskej olympijskej medailistke tlieskali aj japonskí vojaci. „Pri vstupe do olympijskej dediny - boli tam kontroly ako na letisku. Asi štrnásť skenerov. Keď som sa blížila s medailou, spozorneli. Videli zlato a začali tlieskať. A keď tlieskali prví, pridali sa aj ich kolegovia od ďalších skenerov. Bolo to veľmi milé.“

V olympijskej dedine spali športovci na kartónových posteliach. Slovenka sa však nesťažovala a vysvetlila, kde sa naučila skromnosti.

„Bývala som na internáte, tak som zvyknutá na všetko. Boli to síce kartónové postele, ale organizátori investovali do matracov a spalo sa nám dobre," uzavrela rozprávanie slovenská olympijská víťazka.

Reláciu Dobré ráno, Slovensko vysielame každý pracovný deň od 6.05 hod v Rádiu Slovensko.

Foto: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia