Úvod Novinky Osobnosti
Má 86 rokov, modré vlasy a plno energie. Poznáte Blue Grandma?
Má 86 rokov, modré vlasy a plno energie. Poznáte Blue Grandma?

Má 86 rokov, modré vlasy a plno energie. Poznáte Blue Grandma?

Najslávnejšia babička, ktorú sleduje aj prezidentka Zuzana Čaputová, je zo Slovenska.

Profil Blue Grandma na Instagrame vznikol počas prvých mesiacov pandémie. Založil ho vnuk usmievavej babky s modrými vlasmi, fotograf a dokumentarista Marek Pupák, ktorého inšpiruje neutíchajúci optimizmus a pozitívne nastavenie jeho takmer 87-ročnej babičky.

Vždy som sa k nej chodil, takpovediac, dobiť. Mal som istotu, že keď otvorí dvere, tak sa na mňa vyleje veľa pozitívnej energie a dobra,“ povedal s úsmevom.

Blue Grandma - Trochu inak.jpg Marek Pupák s babkou na potulkách Nitrou.

Pred viac ako dvoma rokmi sa preto rozhodol, že túto pozitívnu energiu bude spolu s babkou šíriť aj prostredníctvom internetu.

Všetko sa začalo pandémiou

Ako uviedol v talkšou Trochu inak, hlavnou motiváciou pri založení profilu Blue Grandma bolo, aby mladí ľudia počas pandémie nezabúdali na svojich rodičov či starých rodičov.


Chcel som spraviť niečo také, čo by mohlo otvoriť oči aj iným ľuďom, lebo mi bolo jasné, že veľa dôchodcov bude doma samých a že budú z toho smutní, stratení.“

Chcel som mladým ľuďom ukázať, aby v tomto období mysleli na svojich starých rodičov. Ukázať im, že môže byť cool mať dobrý vzťah so svojím starým rodičom alebo blízkym,“ vysvetlil Marek Pupák.

Vzťah, ktorý má Marek Pupák so svojou babkou, je výnimočný odjakživa. Spoločné výlety do prírody či hokejové zápasy na dvore sú krásnymi zážitkami, na ktoré fotograf dodnes s láskou spomína.

Zaujíma vás, kedy si Blue Grandma začala farbiť vlasy namodro a ako tento nápad vznikol?

Celú časť Trochu inak s Adelou nájdete aj v archíve RTVS, kde si ho môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy.

Najbližšiu epizódu talkšou Trochu inak vysielame v piatok 25. februára o 21:55 hod. na Dvojke, sledovať ju môžete aj online.

25 50 75 90

Galéria

Blue Grandma - Trochu inak 4.jpg Blue Grandma - Trochu inak 3.jpg Blue Grandma - Trochu inak 2.jpg Blue Grandma - Trochu inak 1.jpg
FOTO: Instagram / Blue Grandma

Živé vysielanie ??:??

Televízia