Úvod Novinky Osobnosti
Strávte posledný deň roka 2022 s Whitney, Princeom aj Prodigy
Strávte posledný deň roka 2022 s Whitney, Princeom aj Prodigy

Strávte posledný deň roka 2022 s Whitney, Princeom aj Prodigy

Dvojka ponúkne v premiére dokument o jednej z najznámejších speváčok sveta, chýbať nebudú ani koncerty.

Tento rok uplynulo od smrti Whitney Houston desať rokov. Americká speváčka, ktorá začínala v gospelových zboroch, patrila k najoceňovanejším umelkyniam svetovej pop music.

Sólovú kariéru odštartovala v roku 1985 albumom, ktorý nesie jej meno, o dva roky neskôr svet už tancoval na jeden z jej najúspešnejších hitov I wanna dance with somebody.

Hoci to znie ako to najväčšie klišé, vzostupy Whitney Houston (ako aj mnohých ďalších umelcov) striedali tvrdé pády. Veľmi často sa skloňovalo domáce násilie, osudová a nešťastná láska, ale aj omamné látky.

Whitney našli mŕtvu vo vani 11. februára 2012. Údajne ju zabili lieky, ktoré skombinovala s alkoholom. Jej príbeh si môžete pozrieť 31. decembra v dokumente s názvom Smiem byť sama sebou?

Posledný deň roka bude na Dvojke patriť aj ďalším dvom významným umelcom svetovej populárnej hudby.

Koniec starého roka s Princom aj Prodigy

Nezmeškajte koncert amerického speváka Princa, ktorý navždy opustil tento svet v apríli 2016. Zomrel na údajné predávkovanie liekmi proti bolesti. Pred smrťou bojoval s chrípkou.

Debutový album vydal ešte v roku 1978, výraznejší úspech získal až vydaním albumu Purple rain v roku 1984, z ktorého pochádza aj rovnomenná skladba.

Na konte má 42 albumov, pričom posledné tri vyšli posmrtne. Prince bol považovaný za vizionára populárnej hudby, nebál sa kombinovať rôzne hudobné štýly a inšpiroval desiatky súčasných umelcov.

Veľkou hudobnou inšpiráciou bol a naďalej zostáva aj Keith Flint zo skupiny The Prodigy.

Tá sa preslávila hitmi ako Breathe či Firestarter, v druhej polovici 90. rokov patrila k najprogresívnejším kapelám.

Flint v časoch najväčšej slávy trpel depresiami a bol závislý od liekov proti bolesti. Na život si siahol začiatkom roka 2019. Na Silvestra si ho môžete spolu s Prodigy pripomenúť koncertom v Milton Keynes Bowl z roku 2010.

Prečítajte si kompletný program Dvojky počas vianočných sviatkov.

25 50 75 90
Zdroj foto: Instagram.com/whitneyhouston

Živé vysielanie ??:??

Televízia