Úvod Novinky Osobnosti
Lukáš Kimlička prezradil, s ktorými herečkami sa spolupracuje najťažšie
Lukáš Kimlička prezradil, s ktorými herečkami sa spolupracuje najťažšie

Lukáš Kimlička prezradil, s ktorými herečkami sa spolupracuje najťažšie

Uznávaný slovenský fotograf bol hosťom v Trochu inak.

Do talkšou prijal pozvanie aj jeho brat Michal Kimlička, ktorý sa venuje informačným technológiám a bicyklom. Dvojičky hneď v úvode zaskočili divákov, ale aj moderátorku svojim takmer identickým výzorom. Rozoznať ich je takmer nemožné.

Lukáš Kimlička, ktorý sa ešte pred niekoľkými rokmi živil ako módny návrhár a fotograf, sa dnes naplno venuje fotografovaniu.

Fotoaparát učaroval aj jeho bratovi, ktorý sa však vyhýba živým objektom.

Neprehnať to s retušou

Lukáš sa do povedomia slovenskej verejnosti dostal najmä ako módny návrhár. K tomuto remeslu sa dostal ešte ako malý chlapec vďaka tete, ktorá bola krajčírka.

„Mňa to tak fascinovalo, že ja som hneď vedel, že by som si to chcel vyskúšať, že by som chcel šiť. Prvá vec, čo som ušil, boli kraťase zo starej plachty,“ prezradil.

Neskôr sa stal uznávaným módnym návrhárom, no postupom času sa začal venovať len fotografovaniu. Pred jeho objektívom stáli mnohé známe tváre.

Lukáš fotil Daru Rolins, Danielu Peštovú, Táňu Pauhofovú, Aňu Geislerovú či Adelu Vinczeovú. Jeho rukopis nesú aj fotografie Martina Škrtela, Jána Koleníka, ale aj Borisa Valábika.

Ako však prezradil, práca s ľuďmi je krásna, no prináša aj mnohé výzvy.

Je veľmi ťažké pracovať so staršími herečkami. Oni si myslia, že nie sú staršie, tak potom ja musím na tom pracovať, aby boli mladšie,“ usmial sa Lukáš.

Vysvetlil, že náročné je aj usmerniť herečky v hraniciach retuše. Mnohé z nich by fotografie chceli upraviť tak, že by ich nakoniec nik nespoznal.

Toto je možno jeden z tých dôvodov, prečo sa neženiem do fotenia ľudí... Tá spolupráca nie je taká ako s tým bicyklom. Ten si postavíte, otočíte a on nepotrebuje, že sprav zo mňa to a to,“ zamyslel sa so smiechom Michal.

Celý rozhovor s Michalom a Lukášom Kimličkovcami nájdete v online archíve Trochu inak zadarmo a bez reklám.

Okrem iného sa dozviete, aké bolo ich spoločné detstvo, či sa ako malí chlapci bili a Lukáš Adele dokonca prezradil pikošku o svojich odstávajúcich ušiach.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / Lukáš Kimlička

Živé vysielanie ??:??

Televízia