Úvod Novinky Osobnosti
Sagan nie je jediný. Aj títo športovci si sadli za volant opití
Sagan nie je jediný. Aj títo športovci si sadli za volant opití

Sagan nie je jediný. Aj títo športovci si sadli za volant opití

Niektorých stála jazda pod vplyvom alkoholu život.

Pred pár dňami sa v slovenských médiách prevalila kauza cyklistu Petra Sagana. Ten bol 12. mája políciou zastavený pre podozrenie z jazdy pod vplyvom alkoholu. Za bieleho dňa nafúkal takmer tri promile alkoholu.

Súd v Monaku mu v stredu uložil podmienečný trest a zákaz šoférovania na tri mesiace za riskantnú jazdu. Toto však nie je športovcov prvý prešľap. Do podobnej situácie sa dostal už v roku 2021.

Teraz si sypel popol na hlavu, zároveň sa snaží skoncentrovať na nadchádzajúcu Tour de France. Tá bude poslednou v jeho kariére.

Kukumberg aj Stoch

Opitý si za volant sadol aj hokejista Roman Kukumberg. V roku 2014 mu v Starom meste namerali takmer 1,5 promile. Rozhodnutie sadnúť za volant v takomto stave ho nakoniec stálo 1 000 eur a ročný zákaz šoférovania.

Jazda v žltom Ferrari sa nevyplatila Miroslavovi Stochovi, ktorému policajná hliadka namerala takmer 1,2 promile alkoholu. Svoj prešľap si tvrdo odpykal. Pokuta vo výške 1 000 eur, 14-mesačný zákaz šoférovania a najmä dočasné vyradenie z reprezentácie boli pre mladého športovca zrejme dostatočným trestom.

Miroslav Stoch

Smutný osud postihol slovenského hokejistu Marcela Hanzala, ktorý v opitosti prešiel do protismeru a následne mimo cestu. Jeho jazda mala tragický koniec. Následkom nehody totiž zahynul jeho spoluhráč Štefan Blaho.

Fatálne následky mala aj nehoda v roku 1997. Futbalista Albert Rusnák vtedy narazil do pouličného osvetlenia. Keď sa v nemocnici prebral, na nič si vraj nepamätal. Jeho spolujazdec, vtedy 21-ročný Milan Čvirk, zraneniam podľahol. Vodičovi namerali takmer pol promile alkoholu.

Hráč Slovana František Kubík bol v roku 2017 zadržaný pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Vtedy 27-ročný futbalista šoféroval a takmer 1,5 promile v krvi.

Alkohol v zahraničí

Nielen slovenskí športovci majú na svojom konte alkoholové škandály. Aj zahraničné športové hviezdy svojimi kauzami pravidelne zapĺňajú titulky.

Celkom čerstvý je prípad amerického futbalistu Henryho Ruggsa, ktorý pred troma rokmi spôsobil dopravnú nehodu. Pri nej zahynula žena a jej pes. Vodič išiel trikrát rýchlejšie než je povolené, zároveň mal v krvi alkohol. Teraz mu hrozí až 10 rokov za mrežami.

Pod vplyvom omamných látok si za volat sadol aj Mike Tyson. Boxerská legenda bola neskôr obvinená z prechovávania drog a jazdy pod vplyvom alkoholu.

Profesionálny anglický futbalista Wayne Rooney bol v roku 2017 prichytený pri jazde pod vplyvom alkoholu, za čo dostal tvrdý trest. Športovec bol na dva roky diskvalifikovaný. Súd mu zároveň nariadil 100 hodín neplatenej práce.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / minostoch99 a petosagan

Živé vysielanie ??:??

Televízia