Úvod Novinky Osobnosti
Svet im ležal pri nohách, odišli predčasne. Drogy nezabili iba Whitney
Svet im ležal pri nohách, odišli predčasne. Drogy nezabili iba Whitney

Svet im ležal pri nohách, odišli predčasne. Drogy nezabili iba Whitney

Dokument s názvom Smiem byť sama sebou? je určený nielen skalným fanúšikom.

Amy Winehouse, Whitney Houston či Kurt Cobain. Spája ich nielen obrovský úspech v hudobnom svete, ale aj tragický koniec. Ich životy predčasne ukončila drogová závislosť.

Pred 11 rokmi zahynula legendárna Whitney Houston. V hotelovej kúpeľni ju vtedy našiel jej bodyguard.

Umelkyňa zapísaná v Guinessovej knihe rekordov prehrala svoj boj so závislosťou a 11. februára 2012 sa utopila vo vani.

Whitney Houston trpela zdravotnými problémami, pravidelne užívala antidepresíva aj kokaín. Fanúšikovia však z jej tragickej smrti obviňujú najmä jej násilníckeho partnera Bobbyho Browna.

Ten ju fyzicky a psychicky týral a práve kvôli nemu sa stala drogovo závislou. S Brownom sa rozišla v roku 2007, závislosti sa však nezbavila.

Jej príbeh prinesieme v dokumente Whitney Houston: Smiem byť sama sebou? v stredu o 20:10 hod. na Dvojke. Whitney Houston by mala práve 9. augusta okrúhlych 60 rokov.

Obávaný Klub 27

Tak sa označuje skupina talentovaných hudobníkov, ktorých okrem hudby spája aj predčasná smrť. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain či Amy Winehouse. Ani jeden z nich sa nedožil svojich 28 narodenín.

Kurt Cobain.png

Vo veku 27 rokov zahynula Janis Joplin, speváčka so silným chrapľavým hlasom. Jej život sprevádzal aj alkohol a tvrdé drogy, ktoré ju nakoniec po hádke s priateľom zabili.

Závislosti na drogách prepadol aj legendárny spevák a básnik Jim Morrison. Na jeho psychike sa podpísala aj tvrdá výchova a zlý vzťah s rodičmi. Aj on zahynul vo veku 27 rokov, čím sa zapísal do neslávne známeho Klubu 27.

Silný hlas, tetovania a výrazné čierne očné linky. Tak si budeme už navždy pamätať Amy Winehouse, speváčku zo židovskej rodiny.

Sláva autorky hitov Rehab, Back to Black či You Know I’m No Good bola vykúpená utrpením, ktoré utlmovala drogami. 23. júla 2011 bola nájdená mŕtva. Príčina smrti – otrava alkoholom.

Nezmeškajte dokumentárny film Whitney Houston: Smiem byť sama sebou? v stredu večer na Dvojke.

25 50 75 90
Foto: YouTube

Živé vysielanie ??:??

Televízia