Úvod Novinky Osobnosti
Obrovský úspech Zuzany Botikovej z Rádia Slovensko! Bodovala na Prix Bohemia Radio
Obrovský úspech Zuzany Botikovej z Rádia Slovensko! Bodovala na Prix Bohemia Radio

Obrovský úspech Zuzany Botikovej z Rádia Slovensko! Bodovala na Prix Bohemia Radio

Naša redaktorka obstála v konkurencii príspevkov z viacerých krajín.

Český rozhlas každý rok organizuje prestížnu súťažnú prehliadku Prix Bohemia Radio, ktorá priťahuje záujem rozhlasových tvorcov z viacerých krajín.

Redaktor opisuje atmosféru

pohoda lasky_Zuzana Botikova.jpg

V tomto roku 39. ročník festivalu prebiehal v Olomouci.

Súťažilo sa v sekciách Dokument, Reportáž, Drama a Podcast. Zároveň okrem nezávislej odbornej poroty bola udelená aj Cena študentov a zvláštne ocenenie poroty.

V tomto roku si Český rozhlas pripomína 100. výročie od svojho vzniku. Každý rok je veľký záujem verejnosti o verejné prezentácie súťažných diel a o nabitý rozhlasový program.

Dobrá správa a obrovský úspech zaznamenalo Rádio Slovensko s príspevkom Zuzany Botikovej Sokolské Brno o telocvičnom spolku Sokol.

Pri rozhlasovej reportáži chýba obraz, preto redaktor musí vedieť opísať atmosféru.

Zahraniční korešpondenti ocenili

Tommy Caldwell_Zuzana Botikova.jpg

Zuzana Botiková získala zvláštne ocenenie medzinárodnej odbornej poroty zloženej zo zahraničných korešpondentov, ktorí prispievajú aj do medzinárodných médií.

Súťažili rozhlasoví redaktori a tvorcovia nielen z Česka, ake aj z Rakúska, Poľska, Veľkej Británie, či z vojnou zmietanej Ukrajiny.

Množstvo kolegov zo zahraničných médií boli inšpiráciu nielen v témach, ale aj v spôsoboch, ako poslucháčom priniesť jednotlivé témy.

Fakt, že bola ocenená aj redaktorka Rádia Slovensko Zuzana Botiková je teda znakom skutočnej žurnalistickej kvality.

Táto cena má navyše špecifickú príchuť, lebo v tomto roku si pripomíname 30 rokov od rozdelenia Československého rozhlasu na Český a Slovenský rozhlas po rozdelení spoločného štátu.

25 50 75 90
RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia