Úvod Novinky Osobnosti
Brad Pitt má 60 rokov. Pre kariéru chodil v mladosti aj v kostýme kuraťa
Brad Pitt má 60 rokov. Pre kariéru chodil v mladosti aj v kostýme kuraťa

Brad Pitt má 60 rokov. Pre kariéru chodil v mladosti aj v kostýme kuraťa

Živil sa aj ako šofér, predával zmrzlinu, či strážil parkovisko.

V 90. tych rokoch minulého storočia herec Brad Pitt naštartoval svoju veľkú hollywoodsku kariéru vo viacerých snímkach, z ktorých sa stali filmové trháky.

S Leonardom DiCapriom

Brad-Pitt-Leonardo-DiCaprio-Insta

Americký filmový herec William Bradley Pitt sa narodil 18. decembra 1963 v Shawnee v Oklahome, ale jeho otec bol riaditeľom dopravnej spoločnosti v Springfielde v štáte Missouri, kde herec vyrastal ako najstaršie z troch detí.

Na strednej škole sa síce zaujímal o školské muzikály, ale na univerzite začal študovať žurnalistiku so zameraním na reklamu.

Po príchode do Kalifornie prešiel viacerými zamestnaniami, keď sa živil aj ako šofér či robil reklamu v maske obrovského kuraťa, prípadne predával zmrzlinu a strážil parkovisko.

Trénoval box aj taekwondo

Brad Pitt

Pôsobil v televízii, kde si privyrábal na herecké kurzy, keď ho v roku 1991 obsadil režisér Ridley Scott do svojho filmu Thelma a Louise (1991). Brad Pitt úspešne naštartoval svoju hviezdnu kariéru.

Na rolu vo filme Klub bitkárov trénoval box aj taekwondo.

Účinkoval v desiatkach nielen komerčne, ale aj umelecky hodnotných filmov ako Babel, Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom, Dvanásť opíc, Legenda o vášni, Sedem rokov v Tibete, Seven a i.

Rovnako je známy z filmov Pán a pani Smithovci, Trója, Podfu(c)k, v koži Johnna Malkovicha, Zoznámte sa Joe Black, Podivuhodný prípad Benjamina Buttona, Vtedy v Hollywoode a mnohých ďalších.

Svadba s Jennifer Aniston

Pitt-Aniston-Insta

Od roku 2000 bol päť rokov manželom americkej herečky Jennifer Aniston, keď sa pri tvorbe filmu Pán a pani Smithovci spoznal s Angelinou Jolie.

Spolu majú šesť detí, z ktorých sú obaja biologickými rodičmi spoločne troch detí. V roku 2016 však Angelina Jolie podala návrh na rozvod a oficiálne sa rozišli v roku 2019.

Po druhom rozvode prekvapil svet, keď na výstave vo finskom Tampere sa objavilo deväť sôch a skulptúr od Brada Pitta, ktorý sa začal venovať aj výrobe keramiky.

Herec Brad Pitt má za svoje umenie viacero cenení vrátane ceny Emmy (2014), ale aj dvakrát BAFTA (Dvanásť rokov v okovách ako najlepší film 2014 a v roku 2020 najlepší herec vo vedľajšej postave vo filme Vtedy v Hollywoode).

Rovnako dvakrát získal Zlatý glóbus a to v roku 1996 za najlepšieho herca vo vedľajšej postave vo filme 12 opíc a za postavu najlepšieho herca vo vedľajšej postave v roku 2020 vo filme Vtedy v Hollywoode.

Hral v Oscarom ovenčenom filme z roku 2014 Dvanásť rokov v okovách a Oscara získal v kategórii najlepší herec vo vedľajšej úlohe v roku 2020 za film Vtedy v Hollywoode.

25 50 75 90
instagram@bradpittofficial, 20th Century Fox, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia