Úvod Novinky Osobnosti
Gabika Marcinková: Vo výchove je pre mňa dôležitá táto jedna vec
Gabika Marcinková: Vo výchove je pre mňa dôležitá táto jedna vec

Gabika Marcinková: Vo výchove je pre mňa dôležitá táto jedna vec

Ako vníma úspešná herečka rodičovstvo a výchovu dvoch detí?

Gabriela Marcinková Mihalčinová účinkovala v úspešných seriáloch RTVS ako Kolonáda, Doktor Martin či Tajné životy. Zahrala si v úspešných slovenských a zahraničných filmoch, objavila sa aj v hollywoodskych produkciách.

Napriek svojmu nabitému diáru prijala pozvanie do talkšou Trochu inak, kde sa s Adelou porozprávala aj o tom, ako s manželom vychovávajú svoje dve deti.

Marcinková Gabika

Obaja sa snažia o pokojnú a rešepektujúcu výchovu, no ako Gabika prezradila, aj jej občas „rupnú“ nervy.

„Ja som myslela, že budem rodič, ktorý nekričí, ale vysvetľuje. Približne v treťom roku života mojej dcéry som vzdala tieto ambície a uvedomila som si, že aj a som človek,“ priblížila vývoj svojej rodičovskej filozofie.

A čo robí, keď je toho na ňu príliš a stratí nervy?

„Potom ziapem. Ale nie na tie malé nevinné deti. Ja zo seba dostávam emóciu, ktorú v sebe nedokážem zadržať,“ vysvetlila s úsmevom herečka.

Marcinková Gabika, dieťa

„Takže ty ziapeš iným smerom, aby to nebrali tak osobne?“ opýtala sa jej Adela.

Gabika odpovedala, že občas zakričí aj priamo na deti, no vždy nasleduje ospravedlnenie. Ako doplnila, takýto spôsob výchovy sa jej osvedčil, pretože zároveň učí deti, že úprimné prepáč patrí ku konfliktom.

„Nedávno bola bitka o legové autíčko, ktoré chcel jeden aj druhý, trvalo to asi dvadsať minút. A potom som počula z vedľajšej miestnosti, ako môj syn prišiel a hovorí: ,Prepáč Emka, že som ti nedal autíčko´,“ popísala hrdá mama, ktorá deti učí neskrývať emócie.

Podľa herečky je dôležité, aby sa naučili, ako s nimi správne pracovať. To, že vo výchove je kľúčový práve rešpekt, sa naučila od svojich rodičov, ktorých výchovu si Gabika veľmi cenní.

Celý rozhovor s Gabikou Marcinkovou Mihalčinovou nájdete v archíve Trochu inak zadarmo a bez reklám. Na novú časť sa môžete tešiť už v piatok 9. februára o 22:00 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / Gabriela Mihlačínová

Živé vysielanie ??:??

Televízia