Úvod Novinky Osobnosti
Vedeli ste to o ňom? Tomáš Sloboda zo skupiny Le Payaco učil Zuzanu Šebovú
Vedeli ste to o ňom? Tomáš Sloboda zo skupiny Le Payaco učil Zuzanu Šebovú

Vedeli ste to o ňom? Tomáš Sloboda zo skupiny Le Payaco učil Zuzanu Šebovú

V roku 1996 založili štyria kamaráti inšpirovaní skupinou The Beatles hudobnú kapelu s názvom Le Payaco. Netrvalo dlho a ich gitarová nálada sa vlnila zo všetkých rádií.

V hudobnej relácii Hit roka porozprávali, ako sa zrodila kapela a jej názov. Prvý populárny hit, ktorý sa ujal v rádiách mal názov Horská chata. Štvoricu mladých hudobníkov k jej nahratiu nakopol člen skupiny Hex Fefe. „Ja mám na to nos,“ povedal vtedy novej mladej kapele.

„Veľmi nám pomohol Hex, keď nás v 1996-tom začal brávať na ich turné. Tam sme sa veľmi dobre zohrali,“ spomína člen skupiny Le Payaco.

V roku 1999 skupina priniesla najväčšie hity, ktoré v rádiách znejú dodnes.

le_payaco.jpg

Málokto vie, že Tomáš Sloboda študoval herectvo na konzervatóriu, ktoré navštevovala aj herečka Zuzana Šebová. V Hite roka zaspomínala na študentské časy a prezradila, že si Tomáša pamätá ako učiteľa, ktorý ohuroval najmä dievčatá.

"Vtedy bol Tomáš ešte na škole, takže nám chodieval pomáhať na herecké tvorby,“ spomína herečka. „Učil nás a všetci sme k nemu vzhliadali. On bol vtedy už veľký študent a boli sme z neho v takom rozpoložení,“ zamyslela sa herečka. „Hlavne teda dievčatá. Nechcem to úplne rozoberať,“ pobavene dodala Zuzana Šebová.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia