Úvod Novinky Osobnosti
Zomrel Marcel Nemec, mal 52 rokov. Herec zomieral takmer v priamom prenose
Zomrel Marcel Nemec, mal 52 rokov. Herec zomieral takmer v priamom prenose

Zomrel Marcel Nemec, mal 52 rokov. Herec zomieral takmer v priamom prenose

Predstaviteľ komediálnych postáv a legendárnych Kopytovcov dopredu oznamoval, že sa blíži jeho koniec.

Vo veku 52 rokov zomrel známy komediálny herec divadla La Komika Marcel Nemec, ktorý dopredu avizoval cez médiá a sociálne siete, že sa blíži jeho koniec.

marcel nemec.jpg


Na návšteve v Rádiu Slovensko

Napriek snahe lekárov, lebo Marcel Nemec bol príkladný pacient a na onkologickú liečbu opakovane nastupoval, mu však museli prednedávnom oznámiť, že mu zostávajú posledné dni života.

K tejto správe sa Marcel Nemec postavil odvážne a mimoriadne statočne. Naplánoval si dopredu pohreb a rozlúčil sa s kamarátmi.

220502_RS_DRS_MarcelNemec_OlgaMikova_Bernasovska_Dedek_IMG_6678.jpg

Každý, kto sledoval na sociálnych sieťach tento dojímavý príbeh zostáva dojatý. Najťažšie pre Marcela Nemca bolo túto správu oznámiť jeho mame, ktorá syna prežila.

Na jeho posledné divadelné predstavenie, kde sa Marcel Nemec rozlúčil s divákmi verejne, prišla aj prezidentka SR Zuzana Čaputová do hľadiska ako milé prekvapenie.

Sám herec Marcel Nemec na nečakanú návštevu hlavy štátu jeho posledného divadelného predstavenia povedal: „Čistá láska. Ďakujem.“ Na sociálnej sieti ešte kým žil sa s ním lúčilo aj množstvo známych umelcov a mediálnych osobností.

Dcéra legendárneho režiséra Janette Jakubisková na jeho stránku len pred niekoľkými dňami zverejnila:

„Spomínam si na časy, keď si mi nosil domov zo školy školskú tašku... Zdvorilostne si mi vždy bozkával rúčku na rozlúčku... Bože, koľko sme sa spolu nasmiali... koľko vyučovacích hodín sme presedeli v našej "Pištinke" ...začiatky Kopytovcov a tvoje prvé úspechy...

...až po tvoje úžasné tábory, ktoré moje deti milovali.... Mám ťa rada.“

Svoju chorobu Marcel Nemec vnímal ako súčasť svojho života. Ako sa na jej adresu vyjadril: „Karty sú rozdané a ja hrám tú najkrajšiu, najlepšiu a najdlhšiu partiu, akú viem. Navyše mi (rakovinka) do života priniesla tak veľa dobra, toľko lásky a množstvo nádherných bytostí. Navyše, ako mi mnohí (nielen onko) pacienti píšu, dodávam silu a optimizmus aj im.“

Herec a zabávač sa verejne hlásil k LGBTIQ komunite a herec Marcel Nemec opakovane tvrdil: „Preto je svet a život (ktorý milujem) taký nádherný, lebo je farebný!“

Svoj pohreb si Marcel Nemec predstavoval bez smútku ako oslavu svojho osudu.

Jeho osobnosť si pripomenie na Dvojke v piatok 16. februára o 20.10 h v premiérovej epizóde talkshow Anjeli strážni. Ide o posledný rozhovor, ktorý nedávno Marcel Nemec poskytol pre RTVS.

Publicistický príspevok - spomienku odvysiela aj Rádio Regina 19. februára o 13:48 h z rozhovoru z júna 2023 z prezentácie CD.

25 50 75 90
RTVS, TASR, FB

Živé vysielanie ??:??

Televízia