Úvod Novinky Osobnosti
Syn Mira Žbirku David kráča v jeho šľapajach. Spoznávate v ňom slávneho otca?
Syn Mira Žbirku David kráča v jeho šľapajach. Spoznávate v ňom slávneho otca?

Syn Mira Žbirku David kráča v jeho šľapajach. Spoznávate v ňom slávneho otca?

David otcovi splní jedno veľké želanie.

Už onedlho si budú môcť fanúšikovia Mira Žbirku vypočuť jeho najväčšie hity v jedinečnom inštrumentálnom symfonickom spracovaní s Mekyho kapelou a veľkým orchestrom. Na celom projekte sa z veľkej časti podieľa aj jeho syn David, ktorý kráča v šľapajach svojho zosnulého otca.

Pustite si spoločnú pesničku Mira a Davida:


„Na ten projekt sa teším, pretože to sú tatove pesničky spracované úplne iným spôsobom. Sú bez spevu v čisto symfonickom aranžmáne, ako si to otec vždy želal. Ja sa podieľam najmä na príprave vizuálnej stránky, pripravujem rôzne archívne zábery,“ prezrádza David. Jeden z koncertov sa odohrá aj v koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Mladý hudobník pracuje s hudbou svojho otca, postupne si však tvorí aj vlastné projekty. Jedným z nich je projekt Sunnbrella, ktorý vznikol v Londýne. „Londýn hudobníkom poskytuje väčší priestor pre alternatívnu hudbu, v ktorej sa aj ja pohybujem. Zároveň je tam aj veľké publikum, no taktiež väčšia konkurencia,“ priblížil David pre Rádio Slovensko.

Vypočujte si celý rozhovor s Davidom na tomto odkaze.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

David Žbirka priznáva, že jeho hudba je ovplyvnená 90. rokmi, alternatívnymi rockom aj tanečnou hudbou. „Je to môj ako keby sólo projekt, ktorý ale na živých koncertoch funguje ako kapela,“ dodáva hudobník, ktorý pred pár dňami vystupoval aj na Slovensku.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / Sunnbrella

Živé vysielanie ??:??

Televízia