Úvod Novinky Osobnosti
Moderátor známy z novembra 1989 Braňo Zvara zomrel vo veku 63 rokov
Moderátor známy z novembra 1989 Braňo Zvara zomrel vo veku 63 rokov

Moderátor známy z novembra 1989 Braňo Zvara zomrel vo veku 63 rokov

 Poznali sme ho z televíznych obrazoviek či z rádia.

 Ako na sociálnej sieti oznámil bývalý šéf Syndikátu slovenských novinárov Ján Füle, 1. augusta zomrel vo veku 63 rokov známy novinár a televízny moderátor Braňo Zvara: „Zomrel môj kamarát a bývalý kolega Braňo Zvara. Vídali ste ho na obrazovke, počúvali z rádia.“

Televízne štúdio RTVS Košice.jpg

Stanoviská a názory

Bývalý novinár Braňo Zvara mal 63 rokov. V novembri 1989 pri zmenách v našej spoločnosti Braňo Zvara moderoval jednu z prvých pluralitných spravodajských relácií s názvom Stanoviská a názory. Vtedajšia spravodajská redakcia Hlavná redakcia Televíznych novín (HRTN) Slovenskej televízii Bratislava začala túto reláciu cyklicky vysielať každý pracovný deň, aby sa v nej mohli konečne po desaťročiach totality slobodne vyjadrovať jednotlivé osobností nášho spoločenského života, ale niekedy dokonca aj radoví občania.

Braňo-Zvara-Miroslav-Košírer-TASR

Známy aj ako hovorca

Neskôr Braňo Zvara pôsobil vo viacerých pozíciách v rámci televízneho spravodajstva, keď bol aj šéfeditorom spravodajstva. Neskôr zastával post hovorcu ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka, Úradu pre verejné obstarávanie SR a SIS.

Z novinárskeho pôsobenia Braňo Zvara začínal v zahraničnej redakcii ešte Československého rozhlasu a v Slovenskej televízii, neskôr pôsobil aj ako zahraničný korešpondent.

Braňo Zvara prinášal informácie pre Československú televíziu z Poľska, Nemecka, Švajčiarska a krajín Beneluxu.

Kolegovia si pamätajú Braňa Zvaru z jeho novinárskeho pôsobenia ako veľkého profesionála s dobráckou a priateľskou povahou. Posledná rozlúčka s Braňom Zvarom bude v utorok 6. augusta v bratislavskom Krematóriu o 13:15 h.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia