Úvod Novinky Osobnosti

Moderátor Slovenska v obrazoch si splnil detský sen. Podarila sa mu krásna vec

Vedeli ste o tom, že Michal Slanička miluje kaštiele, hrady a zámky?

Moderátor Slovenska v obrazoch si splnil detský sen. Podarila sa mu krásna vec

Moderátor relácie Slovensko v obrazoch Michal Slanička miluje Slovensko a rád po ňom cestuje. Okrem dovoleniek v zahraničí si užil aj Slovensko. „Pravidelne som navštevoval kúpalisko v Štúrove a viaceré dni som tiež strávil na našej drevenici neďaleko Bytče. Je to zaujímavé neobjavené historické mestečko na Hornom Považí, cez ktorého námestie a centrum preteká riečka Petrovička,“ hovorí.

Michal-slanička-v-chorvatsku

„Bytča má nádherné historické centrum, ktorého súčasťou je Bytčiansky hrad a Sobášny palác. Na úvod leta som pár dní strávil v Banskej Štiavnici, ktorá ma neprestáva fascinovať. Aj pri opakovaných návštevách tam vždy nájdem dovtedy neobjavené nádherné miesta,“ dáva skvelé tipy na výlety.

Drôtovanie a sprevádzanie turistov

Michal je veľmi kreatívny človek, ktorý sa venuje písaniu kníh, ale aj napríklad drôtovaniu. „Pochádzam zo Žiliny – z kraja dávnych drotárskych majstrov. Od detstva ma ich zručnosť a diela fascinovali a som rád, že som sa tomuto remeslu priučil. Drôtujem len pre svoju radosť a radosť druhých,“ povedal nám.

michal-slanička-vo-svätom-jure

Má veľmi rád hrady, zámky, jaskyne a slovenskú prírodu. Momentálne sa mu splnil aj taký malý detský sen. „Za splnenie môjho detského sna vďačím mojej práci a relácii Slovensko v obrazoch. Keď som bol malý chlapec, nechcel som byť ani kozmonautom ani smetiarom. Sníval som o povolaní sprievodcu na hrade alebo v jaskyni,“ prekvapuje.

„V nedeľu 25. augusta sa mi to splní v kaštieli v Orlovom. Pred časom som o tomto kaštieli nakrútil reportáž do našej relácie a náhoda spôsobila, že si na jeden deň vyskúšam krásnu, ale náročnú prácu sprievodcu. Poctivo sa na prehliadky už niekoľko dní pripravujem.“

Nové časti relácie Slovensko v obrazoch

Michal Slanička nie je len moderátor relácie, ale aj redaktor, ktorý chodí po Slovensku a nakrúca. „Osobne navštevujem zaujímavé pamiatky, miesta ale aj osobnosti, o ktorých nakrúcam reportáže,“ hovorí.

michal-slanička-nakrúca-Slovensko-v-obrazoch

A na čo sa diváci môžu tešiť v nových častiach? „Hneď naše prvé vysielanie po letnej prestávke 8. septembra bude mimoriadne zaujímavé. Venujeme ho spomienke na udalosti a hrdinov Slovenského národného povstania. Ja sa mimoriadne teším, že v ďalších vydaniach zoberiem našich divákov do kaštieľa vo Svätom Jure a k vodnému žľabu Rakytovo.“

„Spolu s Luckou spoznáme kaštieľ v Čachticiach a Zuzka nám predstaví históriu, ale aj súčasnosť slávneho gymnázia v Revúcej. Viac neprezradím. Za všetkých nás ale sľubujem, že každé Slovensko v obrazoch bude tou najzaujímavejšou cestou po našej krajine,“ dodáva Michal.

25 50 75 90