Šou Pečie celé Slovensko, ktorú sme pre vás piekli v nádherných priestoroch kaštieľa neďaleko Bratislavy, sa na obrazovky dostane v nedeľu 10. októbra.
Prvú šesticu finalistov sme vám už predstavili, teraz sa môžete zoznámiť s ďalšími šiestimi - rovnako odvážnymi a talentovanými pekármi a cukrármi, ktorí budú každý týždeň podávať prvotriedne výkony.
Júlia Ovšáková (18 rokov)
Dobrovoľná hasička Julka pochádza z malebného Kláštora pod Znievom a rada by sa stala lekárkou. Pečeniu sa venuje od 12 rokov a trpezlivo nad ňou v kuchyni držali ochrannú ruku jej mamina a babky.
Najradšej pečie torty, jej obľúbenou ingredienciou sú orechy a jej poznávacím znamením je vždy ufúľaná zástera. Pečenie je pre ňu relax a najviac sa teší, keď vidí, že ľuďom jej zákusky chutia. Jej detským snom je cukráreň, kde by spoločne s maminou piekli lahodné zákusky.
Lucia Piterka (43 rokov)
Bratislavčanka Lucia, napriek tomu, že vyštudovala medzinárodné vzťahym má veľmi blízky vzťah k umeniu, rada maľuje a jej dezerty a zákusky nesú tiež umelecký nádych. Jej vášňou sú pralinky a v roku 2020 absolvovala aj kurz so špecializáciou práve na tento typ dezertu. Lucia má dvoch synov a momentálne je na materskej dovolenke.
Pečenie jej prirástlo k srdcu už keď mala 17 rokov počas štúdií na dievčenskej škole v Rakúsku. Lucia vyniká svojou precíznosťou a perfekcionizmom. Jej najväčším snom je otvoriť si prevádzku s vlastnou čokoládou a jej obľúbenými pralinkami.
Marek Pondelík (40 rokov)
Chemik a mikrobiológ Marek pochádza z Bratislavy a stíha toho naozaj veľa. Cez deň pracuje v laboratóriu, neskôr popoludní pracuje ako kaderník a víkendy trávi v kuchyni pri svojom milovanom pečení. K pečeniu ho priviedli starké už v jeho 9 rokoch, nikdy však neabsolvoval žiadne kurzy a je samouk.
Pri pečení rád experimentuje a využíva aj svoje bohaté znalosti z chémie. Jeho obľúbeným dezertom je proteínový cheesecake a má veľkú záľubu v zdobení. Jeho snom je mať vlastnú extravagantnú knihu o pečení.
Naďa Repková (36 rokov)
Slovenka Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie a nepohrdne ani tanečným parketom pri zmyselnej salse.
K pečeniu ju priviedla mama a babka a jej prvý vlastný pekársky výrobok upiekla, keď mala 15 rokov a rozhodla sa prekvapiť maminu na jej narodeniny Dobošovou tortou. Jej snom je venovať sa pečeniu profesionálne a otvoriť si vlastnú cukráreň.
Alena Sabolová (40 rokov)
Sympatická východniarka Alenka pochádza zo Sliepkoviec a vo svojej práci sa riadi heslom „pomáhať a chrániť". Má 16-ročného syna a vo voľnom čase sa venuje záhrade. Medzi jej špecializácie patrí carwing - umelecké vyrezávanie ovocia a je majsterkou v pečení makróniek.
Pečie od 13 rokov a všetko sa naučila viac-menej sama, inšpiráciou jej bola mama a teta. Absolvovala aj kurz pečenia makróniek, ale ako vraví, pečie ich aj tak podľa seba. Jej snom je otvoriť si na dôchodok vlastnú cukráreň a pripravovať cateringy.
Štefan Staník (27 rokov)
Strojár Štefan pochádza z Trenčína a jeho najväčšou záľubou je fitness a šport. Pečeniu sa venuje len krátko, ale práve v tejto činnosti našiel odreagovanie a relax a zároveň vie týmto spôsobom potešiť aj kamarátov a okolie.
K pečeniu ho priviedla mama a sám sa označuje za tradičného pekára s nádychom experimentu. Jeho poznávacím znamením sú zákusky, ktoré hýria farbami. Štefanovým cieľom je zlepšiť svoju techniku a v budúcnosti piecť torty na objednávku. Chce všetkým dokázať, že pečenie nie je čisto ženská záležitosť.