Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Spôsobili rozruch v šou Pečie celé Slovensko. Trúfnete si na likérové špice?
Spôsobili rozruch v šou Pečie celé Slovensko. Trúfnete si na likérové špice?

Spôsobili rozruch v šou Pečie celé Slovensko. Trúfnete si na likérové špice?

Kto zo súťažiacich mal pravdu? Správny spôsob ako na likérové špice.

V šiestej časti šou Pečie celé Slovensko museli súťažiaci čeliť náročnej technickej výzve, ktorú si pre nich pripravila porotkyňa Petra.

Niet azda nikoho, kto by nemiloval lahodné špice s vaječným likérom a jemným krémom. Ich príprava je však náročná a vyžaduje si poriadnu dávku trpezlivosti a najmä sústredenia. A to platí najmä v prípade, že je v recepte viacero druhov polevy či plnky.

Ako zdôraznila Petra, aby mali špice svoj typický tvar, zmes na buflery nesmie byť príliš riedka. To isté platí aj o kréme, ktorý by mal mať taktiež správnu hustotu.

Pečie celé Slovensko - likérové špice.png

Okrem klasických čokoládovo-likérových špicov si môžete pripraviť aj tzv. jahody v čokoláde. Ide o ovocné špice s jahodovým krémom, Ruby čokoládou a čokoládovým likérom. Práve tie dali súťažiacim poriadne zabrať.

Ak máte radi výzvy, pripravte si likérové špice podľa Petry aj vy. Správny recept nájdete na stránke Pečie celé Slovensko alebo v našom archíve, kde si môžete pozrieť celú šiestu epizódu najsladšej šou.

Už teraz sa môžete tešiť na novú časť v premiére v nedeľu o 20.30 hod na Jednotke. Tentoraz sa spoločne so súťažiacimi vyberieme spoznávať chute romantického Francúzska.

Pripravte sa aj na veľkú zmenu. V kuchyni privítame hosťujúcu porotkyňu, cukrárku Natachu Pacal.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia