V šiestej časti šou Pečie celé Slovensko museli súťažiaci čeliť náročnej technickej výzve, ktorú si pre nich pripravila porotkyňa Petra.
Niet azda nikoho, kto by nemiloval lahodné špice s vaječným likérom a jemným krémom. Ich príprava je však náročná a vyžaduje si poriadnu dávku trpezlivosti a najmä sústredenia. A to platí najmä v prípade, že je v recepte viacero druhov polevy či plnky.
Ako zdôraznila Petra, aby mali špice svoj typický tvar, zmes na buflery nesmie byť príliš riedka. To isté platí aj o kréme, ktorý by mal mať taktiež správnu hustotu.
Okrem klasických čokoládovo-likérových špicov si môžete pripraviť aj tzv. jahody v čokoláde. Ide o ovocné špice s jahodovým krémom, Ruby čokoládou a čokoládovým likérom. Práve tie dali súťažiacim poriadne zabrať.
Ak máte radi výzvy, pripravte si likérové špice podľa Petry aj vy. Správny recept nájdete na stránke Pečie celé Slovensko alebo v našom archíve, kde si môžete pozrieť celú šiestu epizódu najsladšej šou.
Už teraz sa môžete tešiť na novú časť v premiére v nedeľu o 20.30 hod na Jednotke. Tentoraz sa spoločne so súťažiacimi vyberieme spoznávať chute romantického Francúzska.
Pripravte sa aj na veľkú zmenu. V kuchyni privítame hosťujúcu porotkyňu, cukrárku Natachu Pacal.
FOTO: RTVS