Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Bábovková výzva od Katky spája ľudí. Pridať sa môžete aj vy
Bábovková výzva od Katky spája ľudí. Pridať sa môžete aj vy

Bábovková výzva od Katky spája ľudí. Pridať sa môžete aj vy

Súťažiaca šou Pečie celé Slovensko pečie bábovky a darúva ich pracovníkom v prvej línii.

Láskavosť cez sladkosť – takto sa volá voňavá a láskavá iniciatíva, ktorú vymyslela semifinalistka najsladšej šou RTVS Katka.

„Keďže je doba, aká je a nový rok treba odštartovať so super pocitom na srdci, vymyslela som si bábovkovú výzvu,“ hovorí.

„Pointou je vybrať si nejaké zariadenie vo svojom kúte Slovenska - nemocnicu, hasičov, policajtov, azylový dom skrátka hocijaké miesto, kde by sa potešili voňavej bábovke,“ dodáva energická Cíferčanka, ktorá chce aj po novom roku navodiť v ľuďoch pocit lásky, súdržnosti a štedrosti.

Bábovky pečie celé Slovensko

Katka do svojej výzvy zámerne vybrala bábovku, lebo tú dokáže podľa jej slov upiecť každý a dobrá bábovka vždy poteší.

Ak hľadáte recepty na bábovky, nájdete ich na webe pecieceleslovensko.sk – súťažiaci si ich vyskúšali hneď v prvej časti pekárskej šou.

Katka vo svojej iniciatíve neostáva sama, pridávajú sa k nej aj ďalší súťažiaci zo šou Pečie celé Slovensko: Julka, Inga, Lucia i Naďa.

Do bábovkovej výzvy sa prisľúbili aj moderátori Milan a Juraj.

  Julka odovzdala bábovku.jpg

Bábovku už zaniesla aj súťažiaca Julka (zdroj: Julka)

Do výzvy Láskavosť cez sladkosť (#laskavostcezsladkost) sa môže zapojiť každý a spraviť tak dobrý skutok aj vo svojom okolí.

„Keďže Pečie celé Slovensko bol krásny projekt, dajme tomu doslovný význam, spojme sa vo všetkých kútoch Slovenska a urobme dobrý skutok. Veď to nestojí nič a ten pocit je fakt na nezaplatenie,“ dodáva Katka.

Prví obdarovaní boli trnavskí hasiči

Pekárka Katka odštartovala svoju misiu u trnavských hasičov, potešiť bábovkou plánuje aj v Domove sociálnych služieb v Trnave aj v trnavskej nemocnici - má namierené na ARO oddelenie, do očkovacieho centra a na neurológiu.

Po zverejnení výzvy sa Katke na sociálnych sieťach začali ozývať ľudia, ktorí sa chcú takisto zapojiť.

„Od zverejnenia výzvy nestíham odpovedať na správy, ktoré mi ľudia posielajú,“ hovorí nadšená Katka s tým, že sa snaží ľudí z rovnakých miest spojiť, aby spoločne zaniesli upečené dobroty na vybrané miesto.

Katkiným cieľom nie je zviditeľnenie sa či verejná pochvala, chce takto aj s ďalšími ľuďmi priniesť radosť a vyjadriť vďaku tým, ktorí sú v každodennom nasadení a starajú sa o iných.

Foto: Facebook Katky Novotovej

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia