Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

12 otázok, 12 odpovedí. Otestujte sa pred 3. časťou najsladšej šou

Preneste sa do tretieho dielu pekárskej šou Pečie celé Slovensko 1 vďaka kvízu. 

12 otázok, 12 odpovedí. Otestujte sa pred 3. časťou najsladšej šou

Skôr, ako tretia epizóda najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko opäť zavonia z obrazoviek Jednotky, zaspomínajte si na ňu pomocou kvízu.

Čo čakalo na súťažiacich v treťom kole? Komu sa darilo? A kto ťahal za kratší koniec pri pekárskych výzvach?

Test Pečie celé Slovensko - 3. časť

1. Akej téme sa venovala 3. časť Pečie celé Slovensko?

A, francúzskej patisserie
B, slovenskému folklóru a tradíciám
C, vysokej škole cukrárstva s prvkami moderny

2. Čo mali za úlohu upiecť pekári a pekárky?

A, chlieb, Bratislavské rožky, tortu s motívmi obľúbeného regiónu Slovenska
B, rožky, bublaninu, folkórnu tortu
C, chlieb, trdelník, Sacherovu tortu

3. Čo museli súťažiaci vytvoriť k chlebu?

A, 2 nátierky (jednu sladkú, jednu slanú)
B, 3 rôzne pomazánky
C, 1 slanú nátierku

4. Čo očakávala porotkyňa Petra od dobre upečeného chleba? Viac odpovedí je správnych

A, ako bude znieť, keď sa doň zareže nožom
B, ako bude voniať po vytiahnutí z rúry
C, aké bude mať bublinky

5. Aký chlebík upiekla pekárka Inga?


A, špaldový so sušenými paradajkami
B, biely pšeničný chlieb s cesnakom
C, ražný chlebík s koriandrom a cviklovým tatarákom

6. V čom tkvie tajomstvo tigrieho chleba, ktorý upiekla Katka?

A, v glazúre z ryžovej múky, vody, cukru a sezamového oleja
B, poleve z ryžovej múky a piva
C, vrstve z cesnakovej šťavy

7. Kto vyhral technickú výzvu v 3. časti Pečie celé Slovensko?

A, Julka
B, Alenka
C, Lucia

8. Komu patrí táto torta?
Folklórna torta v tvare chalúpky od Ingy

A, Markovi
B, Nadi
C, Inge

9. Na čo si mali dávať súťažiaci pozor pri technickej výzve?

A, na dobu kysnutia
B, na konzistenciu a vláčnosť
C, na zatočenie cesta

10. Koľko rokov má originálny recept na Bratislavské rožky?

A, 500
B, 100
C, 400

11. Kto sa stal pekárom týždňa?

A, Naďa
B, Katka
C, Alenka

12. Čo je ube extrakt, ktorý použila Lucia do korpusov torty?

A, extrakt z fialového zemiaku
B, chemická zlúčenina vhodná na pečenie
C, skratka pre úplne brutálnu esenciu

Správne odpovede vám prinesie aj s dávkou pozitívnych emócií, dobrej nálady a skvelých pekárskych výkonov tretí diel Pečie celé Slovensko 1 už v nedeľu o 17:45 hod na Jednotke.

Správne odpovede: 1B, 2A, 3C, 4AC, 5C, 6A, 7B, 8C, 9B, 10C, 11C, 12A

25 50 75 90