Nová séria Pečie celé Slovensko štartuje už 1. októbra. Ak sa ani vy nemôžete dočkať momentu, keď pred kamery vystúpia nové pekárky a pekári so svojimi sladkými receptami, máme pre vás tip.
Skráťte si čakanie a pripravte si famóznu ovocnú tortu, ktorú pripravila v najsladšej šou Pečie celé Slovensko pekárka Alenka.
Sympatická východniarka je okrem iného špecialistkou na carwing (umelecké vyrezávanie ovocia), o čom svedčí aj jej želé torta s vyrezávaným ovocím.
Na ovocnú želé tortu budete potrebovať:
Na korpus:
- 8 vajec
- 240 g kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 320 g polohrubej múky
Na plnku:
- 500 g mascarpone
- 250 g šľahačkovej smotany
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 200 g bielej čokolády
Na želé z granátového jablka:
- 600 g pyré z granátového jablka
- 200 g kryštálového cukru
- 30 g želatíny
- 150 ml likéru
- 12 g pektínu
Na ozdobenie:
- 90 g želatíny
- 250 g kryštálového cukru
- 2 citróny
- 300 g bielej čokolády na potretie torty
Ovocie
- červený melón
- žltý melón
- pitahayu
- kumkvat
- jahody
- kivi
- karambola
- pomaranč
- limetka
- jablko
Ako na to?
Bielka vyšľahajte s cukrom do jemnej peny, tú následne opatrne zmiešajte so žĺtkami. Prisypte múku s práškom do pečiva a jemne premiešajte do hladkého piškótového cesta.
Hotové cesto vylejte do vymastenej formy a dajte piecť na 25 minút do rúry vyhriatej na 180° C.
Upečený korpus nechajte vychladnúť.
Plnku si pripravíte vyšľahaním smotany a vanilkového cukru. Do tuhej hmoty pridajte mascarpone a roztopenú bielu čokoládu. Zo všetkých surovín vyšľahajte tuhý krém.
Prípravu želé z granátového jablka začnite tým, že necháte napučať želatínu vo vode. Kým sa želatína pripravuje, vy si zatiaľ ohrejte granátové pyré s likérom a cukrom.
V troške zohriateho pyré rozpustite želatínu a pridajte ju k zvyšku zmesi. Želatínu nechajte stuhnúť vo forme.
Stuhnuté želé z granátového jablka vložte medzi korpusy s mascarpone plnkou. Naplnenú a vychladenú tortu potrite bielou čokoládou a ozdobte ovocím.
Takto ozdobenú tortu nakoniec polejte vlažným želé pripraveným zo želatíny, cukru, vody a citrónovej šťavy.
Dobrú chuť!
25 50 75 90