Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Pečie aj pre celebrity. Magnetofón od Lucie ohúril Moniku Hilmerovú
Pečie aj pre celebrity. Magnetofón od Lucie ohúril Moniku Hilmerovú

Pečie aj pre celebrity. Magnetofón od Lucie ohúril Moniku Hilmerovú

Finalistka prvej série Pečie celé Slovensko Lucia pečie už aj pre známe tváre. Torta pre manžela Moniky Hilmerovej však prekonala všetky ostatné.

Pekárka Lucia Piterka už počas účinkovania v prvej sérii Pečie celé Slovensko ohurovala porotkyne dokonalé prepracovanými tortami s jedinečným dizajnom.

Svoje umenie ešte viac vyšperkovala a najnovšie pečie už aj pre známe tváre. Jednou z jej spokojných odberateliek je aj populárna herečka Monika Hilmerová.

Pre svojho manžela, choreografa a tanečníka Jara Bekra si vymyslela tortu v tvare retro magnetofónu. A takto to dopadlo.

Monika o torte od Lucie napísala: "Vymyslela som si, nech je torta presne, ako vyzeral jeho prvý magneťák. To teda vôbec nebola ľahká úloha a bolo mi jasné, že to dokáže len naozaj výnimočná pekárka."

"Dostala som tip na Luciu Piterku a odpadla som z jej schopností. urobiť ručne len podľa fotiek takú úžasnú kópiu presne toho magneťáka, to bola ťažká úloha a ona to napriek tomu nevzdaa a pustila sa do toho. Uznajte sami, podarilo sa jej to geniálne a do najmenších detailov. Vyzerala dokonalé ako originál a ešte aj bola celá jedlá a veľmi chutná," nešetril slovami chváli herečka.

Lucia Piterka a Monika Hilmerová.jpg

Takmer bez múky

Torta v tvare magnetofónového prehrávača mala úctyhodné miery - 45 x 26 x 15 centimetrov.

"Vo vnútri bola dvojposchodová s dvomi príchuťami a vážila približne 15 kilogramov," prezradila pekárka Lucia.

Kvôli stabilite musela tortu vystužiť, korpusy pripravila z kvalitnejšieho mandľového korpusu (jokonde) - múky však v torte bolo len niečo vyše kilogramu.

"Na recept som použila však 50 vajec, kilogram manga a mangové pyré, vyše kilogram mascarpone, 400 gramov lieskovcov, viac ako kilogram belgickej čokolády a dva kilogramy modelovacieho fondánu," doplnila detaily torty Lucia.

Celú tortu Lucia vytvorila za dva dni a aj samotný oslávenec bol ňou nadšený a zaskočený, že ide o tortu nie o skutočný magneťák.

25 50 75 90
Zdroj: Instagram Lucie Piterky

Živé vysielanie ??:??

Televízia