Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Zima, jahody aj veža. Inšpiratívne pečenie zamieša karty

Ako sa šestica finalistov vysporiada s novými výzvami v ôsmom kole?

Zima, jahody aj veža. Inšpiratívne pečenie zamieša karty

Osemfinále najsladšej šou RTVS je tu! Už iba polovica finalistov je pripravená popasovať sa s novými výzvami ôsmeho kola.

Tentokrát budú piecť na tému Inšpiratívne pečenie a bude poriadne horúco, a vlastne aj poriadna zima.

Baked Alaska

Pekári a Baked Alaska

Pečená Aljaška, alebo aj po francúzsky Omelette norvégienne, je dezert, ktorý preverí hneď v osobnej výzve šesticu pekárov.

Ako sa im podarí vlastnoručne pripravenú zmrzlinu ukryť pod talianský meringue, ktorý na záver opália flambovacou pištoľou?

Fraisier

Porotkyne a Natacha Pacal pri fraisieri

V technickej výzve sa polovica najlepších amatérskych pekárov a pekárok prenesie do Francúzska.

Výzvu pre nich totiž pripravila garantka programu - cukrárka Natacha Pacal.

Fraisier - klasický letný francúzsky dezert s jahodami opäť otestuje schopnosť pekárov čítať recepty s porozumením.

Croquembouche

Ďalším francúzskym dezertom, ktorý vyzve súťažiacich bude croquembouche.

Veža z profiteroliek plnených krémom spojených karamelom, ktorá sa bežne podáva na svadbách, krstinách či iných slávnostiach, bude vrcholom ôsmej časti Pečie celé Slovensko 2.

Hodnotenie croquembouche

Kto z pekárov bude piecť naposledy a ktorí piati sa posunú o krok bližšie k finále?

Sledujte už v nedeľu večer o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk alebo v online aplikácii RTVS.

25 50 75 90