Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Zima, jahody aj veža. Inšpiratívne pečenie zamieša karty
Zima, jahody aj veža. Inšpiratívne pečenie zamieša karty

Zima, jahody aj veža. Inšpiratívne pečenie zamieša karty

Ako sa šestica finalistov vysporiada s novými výzvami v ôsmom kole?

Osemfinále najsladšej šou RTVS je tu! Už iba polovica finalistov je pripravená popasovať sa s novými výzvami ôsmeho kola.

Tentokrát budú piecť na tému Inšpiratívne pečenie a bude poriadne horúco, a vlastne aj poriadna zima.

Baked Alaska

Pekári a Baked Alaska

Pečená Aljaška, alebo aj po francúzsky Omelette norvégienne, je dezert, ktorý preverí hneď v osobnej výzve šesticu pekárov.

Ako sa im podarí vlastnoručne pripravenú zmrzlinu ukryť pod talianský meringue, ktorý na záver opália flambovacou pištoľou?

Fraisier

Porotkyne a Natacha Pacal pri fraisieri

V technickej výzve sa polovica najlepších amatérskych pekárov a pekárok prenesie do Francúzska.

Výzvu pre nich totiž pripravila garantka programu - cukrárka Natacha Pacal.

Fraisier - klasický letný francúzsky dezert s jahodami opäť otestuje schopnosť pekárov čítať recepty s porozumením.

Croquembouche

Ďalším francúzskym dezertom, ktorý vyzve súťažiacich bude croquembouche.

Veža z profiteroliek plnených krémom spojených karamelom, ktorá sa bežne podáva na svadbách, krstinách či iných slávnostiach, bude vrcholom ôsmej časti Pečie celé Slovensko 2.

Hodnotenie croquembouche

Kto z pekárov bude piecť naposledy a ktorí piati sa posunú o krok bližšie k finále?

Sledujte už v nedeľu večer o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk alebo v online aplikácii RTVS.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia