Osemfinále najsladšej šou RTVS je tu! Už iba polovica finalistov je pripravená popasovať sa s novými výzvami ôsmeho kola.
Tentokrát budú piecť na tému Inšpiratívne pečenie a bude poriadne horúco, a vlastne aj poriadna zima.
Baked Alaska
Pečená Aljaška, alebo aj po francúzsky Omelette norvégienne, je dezert, ktorý preverí hneď v osobnej výzve šesticu pekárov.
Ako sa im podarí vlastnoručne pripravenú zmrzlinu ukryť pod talianský meringue, ktorý na záver opália flambovacou pištoľou?
Fraisier
V technickej výzve sa polovica najlepších amatérskych pekárov a pekárok prenesie do Francúzska.
Výzvu pre nich totiž pripravila garantka programu - cukrárka Natacha Pacal.
Fraisier - klasický letný francúzsky dezert s jahodami opäť otestuje schopnosť pekárov čítať recepty s porozumením.
Croquembouche
Ďalším francúzskym dezertom, ktorý vyzve súťažiacich bude croquembouche.
Veža z profiteroliek plnených krémom spojených karamelom, ktorá sa bežne podáva na svadbách, krstinách či iných slávnostiach, bude vrcholom ôsmej časti Pečie celé Slovensko 2.
Kto z pekárov bude piecť naposledy a ktorí piati sa posunú o krok bližšie k finále?
Sledujte už v nedeľu večer o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk alebo v online aplikácii RTVS.